Které barvy a motivy jsou letošní Vánoce IN?

Tagy:  barvy, motivy, vánoční barvy, vánoční dekorace, byt, dům, interiér, ozdoby

Sponzorované odkazy:

Které barvy a motivy jsou letošní Vánoce IN?

Každý svátek se vždy nese v duchu určitých barev. Den svatého Patrika je typicky zelený, Velikonoce jsou pestrobarevné pastelové a Halloween ideálně oranžový a černý. Vánoce byly dlouhé roky především o červené a zelené barvě, v posledních letech se ale paleta značně rozrostla a proto se v domácnostech objevují i takové tóny, které dříve za Vánoční rozhodně považovány nebyly. Podívejte se, jako kombinace jsou IN letošní sezónu a možná se necháte inspirovat ke koupi nových doplňků a Vánočních dekorací, které paradoxně poslouží po celý rok.

Vánoce v duchu dřeva

Dřevo může mít mnoho podob a také mnoho barev, neboť existuje nespočet barevných odstínů a také laků, které často dřevu propůjčí zcela jinou tvář. Ať tak či onak, jednoznačně se shodneme na tom, že je dřevo stále přírodním materiálem, proto bude moderní pravděpodobně vždycky. Pakliže dřevo milujete a ve vaší domácnosti nemůže chybět, vsaďte na jeho jednoduchost i na Vánoce a obstarejte s například dřevěný stromeček na stůl, slaměné ozdoby nebo drobné dekorace z dřevotřísky, které budou krásné nejenom na Štědrý den.

Autor: LAUREN-INTANAutor: LAUREN-INTAN

Vánoce v tónech vínové

Roky jste měli Vánoce spojeny s typickou červenou barvou, letos se chcete z této klasiky vymanit? Pak může být sázka na zcela odlišné tóny trochu riskantní. Pakliže se bojíte, že byste si na stříbrný stromeček nebo modré ozdobičky jednoduše nezvykli, vyberte si alternativu v podobě vínové, která je červené barvě velmi podobná, ale přesto vypadá jinak. Kromě vínových ozdob nezapomeňte také na stejnobarevný balící papír, na prostírání a drobnosti na stůl, díky kterým bude Štědrovečerní večeře opět úchvatným zážitkem.

Autor: HELENEVLACHOAutor: HELENEVLACHO

Vánoce a stylové kostky

Stromečky, zvonečky, rolničky, sněhové vločky. To všechno jsou typické symboly Vánoc, bez kterých by to na svátky snad ani nešlo. Ovšem ne každý si potrpí na takto zdobený ubrus a dekorace, které jsou tak akorát lapači prachu. Modernější interiér jistě ocení jednoduchost a nápaditost moderního prvku, kterým je kostka, a to ideálně v červeno hnědé nebo červeno zelené kombinaci. Skotský styl Vánoční výzdoby je nadčasový a nijak neotřelý, proto ubrus, podsedáky a další vymoženosti, jistě použijete i během roku.

Autor: HELENEVLACHOAutor: HELENEVLACHO

Vánoce v záři stříbrné

K červené barvě neodmyslitelně patří zlatá, kterou můžete vídat nejenom v domovech, ale také v nákupních centrech a výlohách butiků. Pakliže vám jsou ale bližší studené barvy, které jsou pro zimu přeci jen více charakteristické, zaměřte svoji pozornost na stříbrnou, která je symbolem luxusu, elegance a křehkosti. Stříbrné dekorace, ubrusy, prostírání, ozdoby na stromeček, přehoz přes sedačku a spousta dalšího na vás čeká například v prodejnách Diosi. A s čím stříbrnou kombinovat? Ideálně se světle modrou nebo bílou.

Autor: amymrbllAutor: amymrbll

Článek Které barvy a motivy jsou letošní Vánoce IN? byl publikován 17. prosince 2014 v 19.00 v rubrice Dům, Byt a Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...