Sušené květiny jako dekorace do sto koruny

Tagy:  dekorace, květiny, sušené květiny, aplikace, dřevo, listy

Sponzorované odkazy:

Sušené květiny jako dekorace do sto koruny

Žádný byt či dům nemůže vypadat zabydleně bez dekorací a nejrůznějších doplňků. Jakmile se porozhlédnete po svém obývacím pokoji, jistě zaznamenáte fotografie, svíčky, polštářky či závěsy a u vašich přátel a příbuzných tomu jistě nebude jinak. Pakliže si nepotrpíte na nakupování doplňků, postupem let se jimi byt beztak spontánně zaplní, neboť k narozeninám dostanete od kolegyně vázu, od sestry obraz a tak dále. Pokud přeci jen přemýšlíte, že byste byt oživili, ale nechcete příliš investovat ani pořizovat okázalé předměty a zbytečné lapače prachu, vsaďte na jednoduchost v kombinaci s velmi nízkou cenou. Řeč je o sušených květinách.

Umělé květiny jsou velmi starou, možná jednou z nejstarších dekorací. Naše prababičky nevlastnily skleněné dózy a plastové mističky, proto interiér chaloupek zdobili pomocí toho, co měly vždy k dispozici, čímž byly samozřejmě rostliny. Nechte se inspirovat a pořiďte si tuto jednoduchou dekoraci, která najde své uplatnění snad v každé místnosti.

Vyrobte si sami

Proč byste zbytečně vyhazovali peníze za něco, co si snadno a jednoduše vyrobíte sami? Na jaře se květinová dekorace vytváří nejjednodušeji, neboť jsou louky pokryty nejrůznějšími rostlinkami a pakliže vlastníte zahradu s květinami, výběr budete mít opravdu široký a o to krásnější puget bude. Vsaďte například na klasické růže a nebo polní kvítí, jakým jsou kopretiny, konvalinky, zvonečky a nejrůznější listy. Budete se divit, ale v tomto případě své uplatnění najde i jinak nepotřebný plevel.

I polní kvítí může být dekorací, autor: klarabeznovaI polní kvítí může být dekorací, autor: klarabeznova

Zdobte, lepte, važte

Připadá vám jednoduše stažené květiny příliš jednoduché a fádní? Vydejte se do obchodu s doplňky do bytu a pořiďte si přírodní aplikace, které dodají květinám ten správný šmrnc. K dostání jsou nejrůznější okrasné trávy, vrtulky, spirálky, šišky, dřevo a další nezbytnosti. Dekorace vás vyjde na pár desítek korun a navíc ji můžete věnovat jako krásný dárek.

Pořiďte si přírodní aplikace, autor: forhomePořiďte si přírodní aplikace, autor: forhome

Provoňte kuchyni

I kuchyně a jídelna si zaslouží dekorace. Zde se samozřejmě nehodí polštářky ani jiné nepraktické předměty, co ale rozhodně najde uplatnění, jsou sušené bylinky, jež nejenom skvěle vypadají, ale také překrásně voní po celý rok. Usušte si tymián, bazalku a fialovou levanduli, jež uvolňuje mysl a pomáhá k relaxaci.

Provoňte kuchyni bylinkami, autor: forhomeProvoňte kuchyni bylinkami, autor: forhome

Článek Sušené květiny jako dekorace do sto koruny byl publikován 11. března 2013 v 14.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...