Jak správně prostřít stůl?

Tagy:  prostřeno, prostírání, jak prostřít, ubrus, dekorace, doplňky, nádobí, příbor, svíce

Sponzorované odkazy:

Jak správně prostřít stůl?

Potřeba jíst patří k základním pudům od nepaměti, proto si možná ani neuvědomujeme, jak malou pozornost ji věnujeme. Spousta z nás zanedbává snídani, k obědu se rychle odbude fast foodem či jiným pokrmem v podobě rychlé energie, proto byste si alespoň večeři měli náležitě užít a to nejlépe v rodinném kruhu. Jídelna v bytě či domě neslouží pouze jako odkládací místnost či lapač prachu, jídelní stůl by ve vás měl evokovat chuť k jídlu a samozřejmě potřebu zde stolovat. Užijte si rodinnou snídani se vším všudy anebo pozvěte přátele na večeři, dokonale prostřenému stolu a chutnému jídlu nikdo neodolá a bude se s radostí vracet.

Každodenní záležitost

Hezky prostřený stůl by se neměl týkat pouze Štědrého večera, oslav nebo jiných významných událostí. Pořiďte si praktické doplňky, ubrus a prostírání, které u stolu využijete a navíc bude sloužit jako skvělý doplněk bytového designu. Vše zkombinujte do barev místnosti tak, aby dekorace příjemně ladila a přitom nepůsobila příliš extravagantně. Jídelna musí působit příjemným, uvolňujícím dojmem, proto vsaďte na přírodní barvy, světlé nádobí a nezapomeňte svíčky a jednoduchou květinu. U takto prostřeného stolu bude radost posedět.

Mějte krásně prostřeno každý den, abbyroolMějte krásně prostřeno každý den, abbyrool

Rodinná oslava

Jistě se i u vás jednou za čas pořádá rodinná oslava nebo společný oběd, prostření by proto mělo být účelné, praktické a přesto hezké. Mějte vždy na paměti, že ke stolu pravděpodobně zasednou děti, které bývají nemotorné. Ostré předměty, svíce a podobné dekorace by jim mohli ublížit. Během rodinných oslav se většinou podává větší množství jídel, doplňky proto nesmí být na úkor pokrmů. Před kvantitou upřednostněte kvalitu jako jsou stříbrné příbory, nerezové nádobí a savé ubrousky.

Rodinná oslava si žádá praktičnost, autor. mendtorRodinná oslava si žádá praktičnost, autor. mendtor

Štědrý večer

Vánoce jsou za rohem a než se nadějeme, zasedneme všichni šťastně k Štědrovečerní večeři. Co by to bylo za Vánoce bez dokonale nazdobeného stromečku a dekorace, kam jen oko dohlédne. Tento posvátný den si můžeme užít pouze jednou za rok, věnujte mu proto značnou pozornost. Vzhledem k faktu, že spousta rodin drží prastarou tradici v podobě půstu, nemohou se večeře a chutného bramborového salátu dočkat, navnaďte si chuťové buňky červenozlatou kombinací, která je typickým symbolem svátků Vánočních. Co vám na tabuli nesmí chybět, je samozřejmě adventní svícen, luxusní sklenice na víno a porcelán, který oprášíte pouze a jenom 24. prosince.

Článek Jak správně prostřít stůl? byl publikován 11. listopadu 2012 v 16.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...