Jídelní stůl stokrát jinak

Tagy:  jídelna, jídelní stůl, kuchyň, stolování, židle, doplňky

Sponzorované odkazy:

Jídelní stůl stokrát jinak

Jídelní stůl je důležitou součástí bytu a je umístěn buď do samostatné jídelny, či je volně připojen ke kuchyni, případně obývacímu pokoji. Jídelní stůl bývá velmi často začleněn do místnosti jako jídelní kout a to především z důvodu spoření místem.

Multifunkční a netradiční

Jídelní stůl v dnešní době již nemusí vypadat tak, jak jej běžně známe. Velmi netradiční provedení, které jej skvěle začlení do interiéru, si jistě zaslouží naši pozornost. Jídelní stůl umístěný volně do prostoru je výbornou volbou pro prostornější byty. K dřevěnému obdélníkovému stolu náleží jednoduché zelené židle a také dvě dřevěné lavice ve stejném stylu jako jídelní stůl. Na každou lavici se velmi pohodlně srovnají dva lidé, při větších příležitostech zajistí sezení i pro osoby tři. Mimo to lze lavičky použít také jako odkládací plochu. Nápad tomuto jídelnímu kompletu skutečně nechybí a přitom si stále zachovává prostou eleganci.

Autor: crate and barrelAutor: crate and barrel

Malý jídelní set

Ne vždy potřebujeme velký jídelní stůl pro několikačlennou rodinu. Malé moderní domácnosti v klidu poslouží stůl velký akorát pro dva lidi, který lze v případě nutnosti rozložit a získat tak sezení pro mnoho lidí. Vysoký černý dřevěný stůl lze umístit do rohu či volně do místnosti a židle ze dřeva v kombinaci s černou kůží k němu perfektně sedí. Jedná se o velmi moderní pojetí jídelního koutu, který plní svou funkci a přitom zbytečně nezabírá prostor.

Autor: eco-furnitureAutor: eco-furniture

Moderní funkční jídelna

Příznivci klasiky ocení jednoduchý dřevěný stůl se čtyřmi židlemi. I ten může být pojat moderně a stylově. Kombinace dřeva a krémově bílé barvy je nadčasová a univerzální. Spojení elegantního nábytku a bílého chlupatého koberce vypadá velice vkusně a vyzařuje luxus. V jídelně laděné do neutrálních barev nás velmi zaujmou barevné doplňky, které prostor rozzáří.

Autor: eco-furnitureAutor: eco-furniture

Skleněný jídelní stůl

Kromě dřeva je oblíbeným materiálem pro výrobu jídelního stolu sklo. To se snadno udržuje a v interiéru vypadá skvěle. Velký obdélníkový skleněný stůl zabere poměrně dost prostoru a proto se hodí do velkých samostatných jídelen či rozměrných obývacích pokojů jako jejich součást. Židle, které ke stolu náleží, jsou velmi jednoduché, vyrobené z kovu a přírodních materiálů. Je vhodné zkombinovat k židlím podobně laděné doplňky, kterými mohou být prostírání či mísy na ovoce. Celý jídelní kout je jednoduchý a elegantní, zařízený vkusně a nápaditě. Stůl skvěle poslouží celé rodině a při velkých příležitostech lze pouze přidat více židlí.

Autor: eco-furnitureAutor: eco-furniture

Článek Jídelní stůl stokrát jinak byl publikován 18. června 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...