Moderní lednice – vestavěná nebo „americká“?

Tagy:  americká lednice, chladnička, mrazák, lednice s mrazákem, vestavěná lednice

Sponzorované odkazy:

Moderní lednice – vestavěná nebo „americká“?

Lednice s mrazákem jsou nezbytnou nutností potřebnou v každé domácnosti. K vybavení moderní kuchyně jsou na dnešním trhu nejen lednice klasické, ale stále více zákazníků upřednostňuje lednice vestavěné, které svým vzhledem zapadnou do jednotného designu kuchyňské linky, nebo lednice dvoudveřové, tzv. amerického typu, které jsou rozdělené na několik částí.

O výběru lednice rozhodují prostorové možnosti v kuchyni

Volba lednice závisí především na velikosti kuchyně. V menších bytech, kde se stále prostor kuchyně omezuje na kuchyňskou linku a malý stolek ke snídani, je nejlepší volbou klasická samostatná chladnička s odděleným mrazákem. Pokud si pořizujete kuchyň celou novou, jistě uvítáte možnost nákupu lednice vestavěné, která opticky zapadne do celkového designu kuchyňské linky. Její objem je srovnatelný s volně stojícím spotřebičem nebo je jen nepatrně menší.

www.nakupka.czwww.nakupka.cz

Velkoobjemové a komfortní lednice

Šťastní majitelé domků či velkoprostorových bytů se nemusí ohlížet na nedostatek místa a mohou si pořídit hit posledních let – lednici amerického typu. Při jejím nákupu však dobře zvažte, jestli projde všemi dveřmi a přístupovými komunikacemi do kuchyně, aby se vám nestalo, že se s vybraným a zakoupeným spotřebičem nevytočíte ve dveřích. Také je třeba zvážit, zda pro ni máte vhodné umístění, a to i v případě, že vaše kuchyň je velkokapacitní.

www.higham.co.ukwww.higham.co.uk

Americká lednice má dvou-tří či čtyřkřídlé dveře a prostorové uspořádání nabízející uživateli nejmodernější komfort při skladování potravin. Předností amerických chladniček je velký objem, některé modely mohou mít až 560 l, a přehlednost prostorového členění. Jednotlivé oddíly totiž nejsou uspořádány nad sebou, jak jsme zvyklí od běžných lednic, ale vedle sebe.

foto: www.appliance-reviews.co.ukfoto: www.appliance-reviews.co.uk

Spotřeba energie je rozhodujícím kritériem při konečném výběru konkrétního spotřebiče

Podstatným kritériem při výběru chladničky je i spotřeba energie. Lednice je spotřebič, který je v provozu nepřetržitě po celý rok a podílí se na celkové spotřebě energie v domácnosti zhruba z 15 – 20 %. Americké lednice mají v průměru vyšší spotřebu elektřiny, než jsme zvyklí od běžných lednic, proto je třeba vybírat z energetické třídy A++, která je až o 50% úspornější než spotřebiče třídy A.

foto: www.armaghelektrical.comfoto: www.armaghelektrical.com

Článek Moderní lednice – vestavěná nebo „americká“? byl publikován 21. září 2012 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...