Okouzlující bydlení pro každou rodinu

Tagy:  bydlení, stavba domu, pohodlí, rodina, pozemek, oblast, okolí domu, úspora

Okouzlující bydlení pro každou rodinu

Po okouzlujícím rodinném domečku prahne většina z vás, obzvláště v případě, že jste vyrostli v nevzhledném paneláku s umakartovým jádrem a sousedy, kam jen oko dohlédlo. Není žádným divem, že chcete pro sebe a své rodiny soukromí a osobní prostor, kde se můžete jako rodina přirozeně rozvíjet a vážit si společně strávených chvil. I když žijeme v době, kdy ekonomika není v nejlepším stavu a stále zažíváme zdražování bez zvyšování platů, stavbám rodinných domů je poměrně přáno. Společnost zná tužby lidí a proto se snaží jim vyhovět a poskytnou hypotéku či půjčku, která jim tento sen umožní. Pokud i vy toužíte po stavbě vlastního baráčku, pak se nenechte odradit a vrhněte se střemhlav za svým snem.

Většina párů přesně ví, jak by jejich království mělo vypadat a v jakém prostředí by chtěli založit rodinu, bezstarostně vychovávat ratolesti a nakonec spokojeně zestárnout. Největším problémem jsou vždy finance, neboť málo kdo se může pochlubit milionovými částkami na bankovním účtu. Pakliže i vás trápí nedostatek peněz, popřemýšlejte o hypotéce, která při vhodné volbě může být snadno splatitelná, aniž byste se museli nějak výrazně omezovat. V tomto ohledu však nebuďte zbrklí a poraďte se s někým, kdo v tom umí trochu lépe chodit. Vaši rodiče a známí vám spíše doporučí banku a dobu splácení, než finanční poradce, kterému jde především o vaše peníze. Proto se přestaňte vznášet v oblacích a co se peněz týče, myslete strategicky.

Krásný dům může mít každý, autor: jmgcontractorKrásný dům může mít každý, autor: jmgcontractor

Jakmile vyřešíte půjčku, už vám nic nebrání v koupi pozemku a stavbě. Jakou lokalitu zvolíte je čistě na vás a nikdo by vám do toho neměl mluvit. Pokud si potrpíte na klidnější čtvrti s lesoparky a minimem lidí, pak musíte samozřejmě počítat s náročnější dopravou, ale jako bonus získáte pohodlí a soukromí, jež je dnes k nezaplacení. Zda jste doposud žili v panelovém domě, pak si budete muset chtě nechtě zvyknout na podstatně vyšší výdaje, které s sebou dům přináší. Vy ale můžete být chytří a ušetřit maximum. Nechte si zabudovat například regulaci vody, díky níž nebudete zbytečně vyhazovat peníze za nekonečné sprchování. Další neuvěřitelnou úsporou jsou přímotopy a topná tělesa. V místnostech, kde nepotřebujete neustálí přísun tepla vám postačí úspornější elektrické topení. Dalším způsobem, jak platit méně i za elektřinu jsou solární panely.

Ušetřete za provoz domu, autor: jmgcontractorUšetřete za provoz domu, autor: jmgcontractor

Článek Okouzlující bydlení pro každou rodinu byl publikován 17. září 2012 v 11.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...