Postele z masivu – nejkvalitnější ložní nábytek

Tagy:  Postel z masivu, masivní postel, dřevo, dub, buk, nábytek, ložnice

Sponzorované odkazy:

Postele z masivu – nejkvalitnější ložní nábytek

Ložnice je místem relaxu, odpočinku a především nerušeného spánku, proto byste tuto jedinečnou místnost měli vybavit nejenom nábytkem stylovým a moderním, ale hlavně takovým, který bude kvalitní a co se postele týče, pohodlný. Správná postel by měla vydržet desítky let, aniž by podléhala zkáze. Poohlédněte se proto po dřevěných postelí z masivu, které vám zaručí ničím nerušený spánek plný těch nejsladších snů.

Postele z masivu jsou masivní postele vyrobeny z kvalitního masivního dřeva, převážně borovice, buku a dubu. Povrchová úprava postelí je prováděna ekologickými, vodou ředitelnými laky. Lak je odolný vůči vlhkosti, oděru a poškrábání. Zabraňuje předčasnému stárnutí dřeva postele tak aby vypadala stále jako nová.

Pořiďte si postel z masivu, jenž vám vydrží desítky let, autor: apdesignPořiďte si postel z masivu, jenž vám vydrží desítky let, autor: apdesign

Jedním z nejvyužívanějších druhů dřeva k výrobě nábytku a postelí je buk. Jeho síla spočívá v prostém, obyčejném vzhledu a v kombinovatelnosti s jinými druhy dřeva. Barvu má světlehnědou až narůžovělou, pařením získá tmavší, charakteristickou barvu. Bukové dřevo má jemnou, homogenní strukturu, přitom je tvrdé a odolné. Jeho barevnost, přiměřená hřejivost bez rustikálního podtextu a velmi praktická odolnost vůči nárazům a poškozením, se dobře uplatní zejména při výrobě nábytku a především postelí.

Výběr velikosti postele je vždy individuální. Někdo má rád a vyžaduje velikou postel a někomu postačí postel menší. Obecně lze říci, že velikost postele záleží na velikosti člověka a prostoru, který má k dispozici. Dělka postele by měla být stanovena minimálně na délku člověka a rozšířena o patní prostor  což je vzdálenost cca 20–25cm. Šířku postele můžeme stanovit dle potřeby.

Romantická varianta postele z masivu, autor: nabytekpandaRomantická varianta postele z masivu, autor: nabytekpanda

Tmavá varianta

V posledních letech se do módy vracejí masivní postele a nábytek z tmavého dřeva s nádechem do fialova či červena. Ložnice s takovýmto nábytkem působí originálně a hlavně hřejivě. Počítejte s tím, že vybavení v tomto odstínu bude působit v celém pokoji nejvýrazněji.

Masivní postel z tmavého dřeva, autor: apdesignMasivní postel z tmavého dřeva, autor: apdesign

Světlá varianta

pro milovníky přirozenosti se nabízí světlá varianta z přírodního dubového dřeva. Tímto druhem nábytku rozhodně nic nepokazíte a nemusíte se bát výrazných doplňků jako je červený koberec, povlečení a nebo závěsy.

Světlá varianta je prostě klasikou, autor: apdesignSvětlá varianta je prostě klasikou, autor: apdesign

Článek Postele z masivu – nejkvalitnější ložní nábytek byl publikován 10. ledna 2012 v 14.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...