Skleněné jídelní stoly – luxus a praktičnost v jednom

Tagy:  Jídelní stoly, skleněné stoly, jednoduchost, extravagance, černá klasika, sklo a ratan

Sponzorované odkazy:

Skleněné jídelní stoly – luxus a praktičnost v jednom

Jídelní stůl a jeho příslušenství jsou nepostradatelnou součástí jídelny a stejně tak celého bytu. Při budování svého obydlí si jistojistě vybíráte nábytek s rozvahou a dle vlastního vkusu. Stejně tak, jako zasvětíte svůj drahocenný čas koupi kvalitní sedací soupravy, věnujte také pozornost jídelnímu stolu, u kterého v budoucnu strávíte nejednu snídani či večeři. Trendem posledních let se staly skleněné stoly v kombinaci s kovem, plastem a nebo dřevem. Podlehněte vábení křehkého dřeva a pořiďte si skleněný jídelní stůl.

Pořiďte si vrchol moderního umění – skleněný jídelní stůl, autor: sdfPořiďte si vrchol moderního umění – skleněný jídelní stůl, autor: sdf

V jednoduchosti je síla

Nepotrpíte-li si na módní výstřelky, které by vás po pár měsících mohly omrzet, poohlédněte se po skleněném stole, který je naprosto jednoduchý a proto je tolik zajímavý. Prostý stolek o čtyřech úzkých kovových nohách a se čtvercovým průzračným sklem se bude skvěle vyjímat v moderní kuchyni nápaditých barev, jako je třeba sytě červená. Menší stůl doplňte o židle ladící ke kuchyňské lince a nebo je stylizujte do stejného duchu, jako je stůl.

Jednoduchý skleněný stůl se hodí do každého bytu, autor: sdfJednoduchý skleněný stůl se hodí do každého bytu, autor: sdf

Extravagance

Pro odvážnější jedince jsou k dispozici extravagantnější kousky, které dodají vašemu bytu či domu osobité kouzlo a šmrnc. Ku příkladu skleněný jídelní stůl čtvercové podstavy se zeleným výrazným okrajem a k němu skvěle ladící hráškově zelené židle vás dobijí pozitivní energií a rozzáří i to nejchmurnější ráno. Dejte však pozor na výběr kuchyňské linky, ta by měla být střídmějšího tvaru a barvy, neboť hlavním akcentem jídelního koutu bude právě zmiňovaný stůl a originální židle.

Hráškově zelená kombinace je zajímavou změnou, autor: citadelaHráškově zelená kombinace je zajímavou změnou, autor: citadela

Černá klasika

I když je černá barva jakousi klasikou, stále působí elegantně a přitom neotřele, jelikož existuje nepřeberné množství variací, jak s černou barvou zacházet. Obdélníkový stůl na dvou tlustých kokových nohách a černým lesklým sklem je unikátní sám o sobě, připojíte-li k němu kožené židle taktéž temně černé barvy, dostanete neodolatelný jídelní set, kterého se nebudete chtít vzdát. Kuchyňskou linku zvolte nejlépe červenou a nebo bílou, vyvarujte se černé, neboť mnoho tmavých odstínů škodí.

Černý klasika je zkrátka nesmrtelná, autor: elbroČerný klasika je zkrátka nesmrtelná, autor: elbro

Sklo a ratan

Kombinace skla a ratanu je nesmrtelná a zároveň neodolatelná, pokud ji převedete do jídelny. Málo kdo by si dokázal představit čiré sklo spolu s drsným povrchem dřeva pohromadě, přesvědčte se proto na vlastní oči, že tato varianta je odrazem nejvyšší ,,moderny“, která však nepůsobí chladně. Výhodou takto kombinované jídelny je volba kuchyňské linky, ta totiž může být z lesklého skla a nebo ze dřeva, v takovém případě skleněný stůl perfektně vynikne.

Kombinace skla a ratanu působí velice nevšedně, autor: citadelaKombinace skla a ratanu působí velice nevšedně, autor: citadela

Článek Skleněné jídelní stoly – luxus a praktičnost v jednom byl publikován 15. prosince 2011 v 15.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...