Garážová vrata – neodmyslitelná součást rodinného domu

Tagy:  garáž, dům, vila, dřevo, kov, ocel, materiál, Trido, Pilecký

Sponzorované odkazy:

Garážová vrata – neodmyslitelná součást rodinného domu

Vlastníci rodinných domů, vil a bohatých rezidencí jistě vědí, že parkování před domem je nebezpečnou záležitostí. Buď vám vůz někdo odcizí a když budete mít štěstí, pouze vám rozbije okénka a vykrade vám celý interiér. Proto se převážná většina občanů stavějících baráky rozhodla i pro vlastní garáž a pro tu jsou nezbytná i garážová vrata. V dnešní době jich v kamenných obchodech a na internetových serverech naleznete tisícovky, jedny jsou vysouvací, druhé na čip a další na kód, záleží pouze na vás, jakou variantu si pro svoje auto zvolíte.

Jak již bylo řečeno, garážová vrata slouží k uzavírání průjezdních prostor sloužících k odstavení vozidel mimo komunikaci. Obecně jsou složena ze zárubní, které jsou zapuštěné do zdi a torzních pružin, ty usnadňují manipulaci s pohyblivým křídlem. Otvor vrat po stranách ohraničuje ostění, nahoře nadpraží a dole podlaha nebo práh. Křídla vrat mohou být kovová, dřevěná, plastová, skleněná a nebo z kombinace těchto materiálů, taková vrata jsou vždy na míru a žádost zákazníka. Garážová vrata se člení, podle způsobu otevírání, náročnosti stavební připravenosti a montáže na křídlová, rolovací, výklopná, sekční, posuvná a závěsná. Vrata mohou být vypěněna polyuretanovou pěnou, která zajistí jejich tepelnou izolaci a nebo zcela bez vyteplení. Garážová vrata musejí být vyráběna vždy přesně na míru, jelikož každý otvor je jinak stavěný a jinak ,,vykrojený“.

Garážová vrata by měla být moderní a přesto zcela bezpečná, autor: house&garageGarážová vrata by měla být moderní a přesto zcela bezpečná, autor: house&garage

Trido

Rodák z Blanska se specializuje na výrobu garážových a průmyslových vrat, automatických dveří a turniketů v České republice. Historie společnosti se píše již roku 1995, kdy byla zaznamenána první průmyslová a zároveň i obchodní činnost. Cílem společnosti Trido je dodávat zákazníkům kvalitní výrobky s důrazem na provozní spolehlivost a vzhled. V současnosti se firma orientuje na kompletní řešení vstupů a vjezdů do průmyslových areálů, obchodů, skladů a garáží, ty může díky svému vysokému postavení ve společnosti nabízet za přijatelné ceny s ohledem na přání zákazníka. Jako důkaz své oddanosti a nabízené kvality produktů se Trido věnuje všem zájemcům bez výjimky, bezplatně jim zařídí konzultaci a pozáruční servis.

Trido je společnost fungující od roku 1995, autor: TridoTrido je společnost fungující od roku 1995, autor: TridoTrido se specializuje na výrobu garážových a průmyslových vrat, automatických dveří a turniketů, autor: TridoTrido se specializuje na výrobu garážových a průmyslových vrat, automatických dveří a turniketů, autor: Trido

Pilecký

Firma se zaměřuje jak na vrata privátní, tak na průmyslová. Garážová vrata jsou po příjezdu domů to první, co vy i návštěva uvidíte, proto by jejich design měl být moderní, avšak účelný a vysoce kvalitní, vrata působí totiž jako jakýsi trezor a měly by tak být téměř nedobytné. Sekční garážová vrata jsou vyrobena ze svislých a vodorovných kolejnic, plášť tvoří ocelové panely a veškeré konstrukční prvky jsou pozinkovány. Zabezpečení je volitelné, záleží pouze na vás jestli si vyberete patku a nebo zámek.. Rolovací garážová vrata nemají jiný pohon, než elektrický, klika by jej stěží otevřela. Výklopná garážová vrata jsou vyrobena z rámu, křídla a vodících stropních kolejnic, jsou určena jak k ručnímu, tak k elektrickému ovládání. Dalšími variantami jsou vrata dvoukřídlá a jednokřídlá s manuálním otvíráním a ocelové vstupní dveře na kliku.

Výklopná garážová vrata jsou vyrobena z rámu, křídla a vodících stropních kolejnic, autor: PileckýVýklopná garážová vrata jsou vyrobena z rámu, křídla a vodících stropních kolejnic, autor: PileckýFirma Pilecký se zaměřuje jak na vrata privátní, tak na průmyslová, autor: PileckýFirma Pilecký se zaměřuje jak na vrata privátní, tak na průmyslová, autor: Pilecký

Článek Garážová vrata – neodmyslitelná součást rodinného domu byl publikován 5. října 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...