Levandule aneb krása levandulových dekorací

Tagy:  levandule, dekorace z levandule, levandulové dekorace, Provence, Francie, doplňky z levandule, levandulový věnec, levandulové srdce, voňavá levandule, dárky z levandule, levandulové aranžmá

Sponzorované odkazy:

Levandule aneb krása levandulových dekorací

Levandule, pro mnohé z nás voňavá kytička, která zkrášlí a zútulní interiér, pro jiné léčivá bylinka neboli mocný lékař na všechny neduhy.

K trendy stylům, které se objevují v moderních domácnostech, patří styl venkovské Francie neboli styl Provence. Bílý dřevěný nábytek, plechové konvičky, džbánečky či žejdlíčky, ručně šité a vyšívané voňavé polštářky, kraječky nebo nádobí s tematikou levandule, bylinek … A samozřejmě nesmí chybět levandule … V sušené podobě, ve svazku, aranžovaná či zkompenzovaná do určitého výrobku.

Krásy levandulového tvoření nabízí paní Petra ve svém obchůdku na adrese: http://www.fler.cz/cerninova-petra. Rozmanité levandulové dekorace a doplňky, které zkrášlí a provoní domovy a doslova zahřejí u srdce, jsou výsledkem poctivé ruční práce.

Levandulové věnce ozdobí nejen vstupní dveře, ale také poličku, trám nebo se budou velmi dobře vyjímat v koupelnovém prostředí. Dekorací a ozdobou každého domova může být i levandulové srdíčko, jenž lze kamkoli snadno zavěsit.

K netradičním levandulovým dekoracím patří rámeček zdobený drobnými svazečky této fialkové kytičky. Velmi vkusným doplňkem, který lze z levandule zhotovit jsou praktické svícny, kdy vynikne dokonalá hra stínů a světel.

Velmi skromně, ovšem o to více vkusněji působí levandulové svazky naaranžované v proutěném košíku, který lze postavit kamkoli, kde bude dobře vidět.

Květem levandule plníme organzové sáčky nebo textilní, ručně vyšívané sáčky, jenž můžeme zavěsit jako dekoraci nebo použít do šatní skříně proti molům.

netradiční rámečeknetradiční rámeček
bohatá levandulová výzdobabohatá levandulová výzdoba
interiér oživí věnečkyinteriér oživí věnečky
levandulový svícínek ve stylu Provencelevandulový svícínek ve stylu Provence

zdroj a foto: http://www.fler.cz/cerninova-petra

Článek Levandule aneb krása levandulových dekorací byl publikován 29. června 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...