Luxusní nábytek z recyklovaného korku

Tagy:  korek, korkový, korkové, korkový nábytek, nábytek, interiérový nábytek, lehátko, lehátka, odpočinkové lehátko, korkové lehátko, nábytek z korku, stolička, stoličky, houpací stolička, stolička z korku, houpací lehátko, houpací korkové lehátko, korková stolička, odpočinek, sedací nábytek

Sponzorované odkazy:

Luxusní nábytek z recyklovaného korku

Recyklovaný korek je materiál, který nabízí nekonečnou škálu využití či flexibilní přeměny do jakéhokoli tvaru a stylu.

Korek, v recyklované podobě, nabízí 100% vodě odolnost a vysokou odolnost prosti hnilobě a růstu plísní. To je jeden z důvodů, proč si korek ke své tvorbě designového nábytku vybral i návrhář Daniel Michalík.

Cortica chaise longue je stylové lehátko z lehoučkého, ale velmi pevného a odolného korku, který je recyklován z průmyslových zátek od lahví. Korek, jako materiál, je velmi šetrný k životnímu prostředí, je lehký a přirozeně živý.

Poddajnost korku umožňuje uživateli lehátka jemného zhoupnutí ze strany na stranu nebo dozadu a dopředu, a to s velkou mírou stability. Výsledkem je pocit plovoucí beztíže a maximálního estetického designu.

Díky kvalitě materiálu je lehátko předmětem, který si kupujeme na celý život, jelikož recyklovaný korek je materiál nestárnoucí.

Rozměry lehátka jsou: 183 × 50 cm, k pořízení za cenu 4 500 amerických dolarů.

sérii korkového nábytku nalezneme i houpací stoličky Sway, které presentují korek ve velkém stylu. Stoličky dokáží podle hmotnosti uživatele reagovat na jeho sebemenší pohyb, kterému se zcela podřizují.

Uživatel tedy musí zapojit do pohybu svaly, aby si dokázal udržet rovnováhu, čímž zlepšuje držení těla a během sezení stále zůstává v kondici. Stoličky Sway jsou ideálním pomocníkem při práci u stolu/počítače, jelikož nutí uživatele ke správnému držení těla.

Rozměry stoličky jsou: 50 × 38 × 35 cm, k pořízení za cenu 495 amerických dolarů.

kouzelné korkové stoličkykouzelné korkové stoličky

zdroj: http://www.outdoorzgallery.com

Článek Luxusní nábytek z recyklovaného korku byl publikován 8. června 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...