Rekonstruujte nábytek za pomoci nepotřebných map

Tagy:  nábytek, interiérový nábytek, decoupage, recyklace, oprava, úprava, oprava nábytku, tvoření, kreativita, skříň, skříňka, komoda, starý nábytek, renovace

Sponzorované odkazy:

Rekonstruujte nábytek za pomoci nepotřebných map

Kreativita, tvořivost a umělecká činnost jsou pojmy, které se stále častěji objevují v interiérech. Nejedny šikovné ruce dokáží vytvořit dekorace a doplňky, které jsou ozdobou interiéru.

Pokud patříte k těm, kteří rádi tvoří, recyklují nebo opravují, nechejte se inspirovat následujícím článkem, který přináší návod na to, jak velmi vkusně oprášit starý nábytek.

Díky nepotřebným, starým mapám můžeme ze starého nábytku doslova vytvořit umělecký skvost, který bude chloubou našeho domova. Nejprve je zapotřebí harmonicky sladit mapy, barevně i geograficky, aby konečný výrobek vypadal věrohodně.

Mapy můžeme vybrat např. dle navštívených a oblíbených míst, nebo míst, ke kterým máme blízký vztah. Pokud máme vybráno, připravíme si savou houbu, mokré ručníky, speciální lepidlo na dřevo a mapy. Mapu přitiskneme na požadované míst (nábytek by měl být dobře vyčištěný, s hladkým povrchem), přetíráme vlhkým ručníkem, až se mapa k povrchu přitiskne, přebytečnou vodu odstraníme savou houbou, kterou povrch přetřeme. Poté přetíráme lepidlem, které se vpije a je průsvitné – technika je podobná jako technika decoupage.

Výsledek je fascinující, velmi zajímavý a hlavně originální a téměř nic nás nestojí.

původní podobapůvodní podoba po rekonstrukcipo rekonstrukci

zdroj: http://www.domesticease.com

Článek Rekonstruujte nábytek za pomoci nepotřebných map byl publikován 4. května 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...