Zahradní domky v kostce

Tagy:  zahrada, nářadí, kůlna, přístřešek, zahradní domek, dřevěný domek, úložné prostory

Sponzorované odkazy:

Zahradní domky v kostce

Pokud jsme šťastnými majiteli zahrady, měli bychom se snažit využít ji na maximum. Často tak oceníme možnost postavit si na zahradní domek, ať už na nářadí či na ubytování letních hostů.

Nabídka je široká

Zahradní domky všeho druhu už zcela běžně seženeme jak v obchodech, tak na internetu. Existují také firmy, které se na tento typ drobných staveb specializují a umí nabídnout produkt přímo na míru. V ostatních případech jsme odkázáni na již hotové domky rozložené na díly. Samozřejmě, šikovní majitelé pozemku, kterým jde práce se dřevem od ruky, nebudou mít potíže ani s postavením domku vlastního.

Valná většina zahradních domků je postavená ze dřeva. Setkáme se ale také s malými modely vyrobenými z plastu. Ty zastanou spíše funkci velké skříně, o domku v pravém slova smyslu nemůže být řeč. Zapomenout nesmíme ani na variantu kovovou. I ta má však omezené použití.

Dřevěné domky bývají dodávány ve dřevě bez povrchové úpravy. Je tedy dobré myslet na jeho oštření. Zde se nám nabízí prostor pro úpravu domku přesně podle našich představ.

Domek místo kůlny

Menší modely nejlépe poslouží jako místo ke skladování nářadí, zahradní techniky a dalších věcí, které budeme raději uchovávat mimo dům. Vyráběn je v mnoha variantách, jako materiál bývá nejčastěji použito smrkové dřevo. Při jeho pořizování je jistě nutné zvážit, zda se nám nevyplatí pořídit domek o něco větší, než jaký v současné době skutečně potřebujeme. Součástí některých domků je i praktický přístřešek. Ten je často využíván například ke složení dřeva.

Malý domek na nářadí, autor: zahradni-chatky-domky.czMalý domek na nářadí, autor: zahradni-chatky-domky.cz

Letní odpočívárna

U větších, obývatelných domků je nabídka ohromná. Můžeme si vybrat mezi různě velkými a různě dispozičně řešenými domky. Bez problému takový domek poslouží jako místo k uložení návštěvy v teplejším období. Tento typ domků je velmi blízký klasickým chatkám. Vybírat můžeme od jednopokojového až po variantu se čtyřmi pokoji. Některé disponují třeba i terasou nebo francouzskými okny. Díky tomu jsou skutečně příjemným místem k přespání i trávení času.

Dřevěný domek s terasou, autor: zahradni-chatky-domky.czDřevěný domek s terasou, autor: zahradni-chatky-domky.cz

Cena zahradních domků

Tak jako nabídka domků, i jejich cena je velmi rozmanitá. Nejlevnější malé domky seženeme již do 10 tisíc korun, nejlevněji obecně vycházejí domky plastové a kovové. Dřevěné malé domky na nářadí pak stojí asi o tisíc až dva více. Lehce nad 10 tisíc lze zaplatit za nejmenší domek ze dřeva. Kolem 30 tisíc pak pořídíme domek střední velikosti, již použitelný i k přespání. Cena nejdražších domků se může vyšplhat až k částce 100.000.

Článek Zahradní domky v kostce byl publikován 19. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...