Nafukovací postel vyřeší nejen návštěvy

Tagy:  matrace, nafukovací postel, nafukovací matrace, návštěvy

Sponzorované odkazy:

Nafukovací postel vyřeší nejen návštěvy

Mít ve skříni schované nějaké to lůžko navíc pro čekané i nečekané návštěvy vůbec nemusí být k zahození. Obzvláště pokud nemáte zrovna prostoru nazbyt a na zvláštní pokoj pro hosty to také nevypadá.

Nafukovací postele a matrace

Trh s nafukovacími postelemi a matracemi se začíná plnit a je proto z čeho vybírat. Samozřejmě je potřeba si rozmyslet, co od produktu očekáváme, a zrovna tak obejít více prodejců. Pokud chceme, aby nám dobře sloužila, není dobré sáhnout po první akční matraci. Můžeme pak totiž zjistit, že cena nebyla nízká pro nic za nic a že návštěvy budou odcházet naprosto rozlámané.

Je libo jednolůžko či dvojlůžko?

Základní parametr, který si musíme rozmyslet, je velikost. Jsou k dostání dvě základní varianty – jednolůžková a dvojlůžková, sehnat by se mělo i jeden a půl lůžko. Pokud chceme vedle sebe uložit dvě nebo tři osoby, bude lepší pořídit velkou matraci. Můžeme si navíc vybrat, zda matrace bude tvořena pouze jednou velkou komorou pro vzduch, nebo jestli bude vnitřní prostor rozdělen na několik menších komor.

Tloušťka matrace

Další věc, kterou si musíme u matrace či postele promyslet, je její tloušťka. Důležitý je také profil. Některé matrace mají výrazné vypoukliny či žlábky, které mohou vadit. Zejména osoby s citlivějšími zády se mohou po noci strávené na takové matraci či posteli cítit unaveně a mohou i trpět bolestmi.

Pokud máme v úmyslu používat matraci i venku, určitě se nám vyplatí investovat do silnějšího produktu. Některé slabší matrace se mohou poškodit a navíc příliš kopírují nerovnosti povrchu.

Další detaily, kterých si můžeme všímat

Čím dražší matrace či postel, tím více detailů, které zpříjemňují její užívání, nabízí. Může se jednat o různé mechanismy nafukování, dokonce i nafukování na dálkové ovládání, nebo třeba různě upravené povrchy.

Jeden a půl lůžko pro dvě osoby, DecathlonJeden a půl lůžko pro dvě osoby, Decathlon

Pokud můžete, vyzkoušejte

Dobrý obchod by měl disponovat nafouknutým výrobkem. Je tedy naším úkolem postel či matraci dobře vyzkoušet. V potaz je také třeba vzít, že je možné ji nafouknout do různé tvrdosti. Při zkoušení si všímáme čehokoliv, co by mohlo způsobovat nepohodlí, zejména různých prohlubní.

V denní používání nedoufejte

Pravděpodobně všechny matrace i nafukovací postele nejsou vyrobeny na denní používání. Lze s nimi počítat pro příležitostné přespání, ale na dlouhodobé užívání vhodné nejsou. Přeci jen nesplňují řadu parametrů a lidský organismus potřebuje ke kvalitnímu odpočinku pořádnou matraci.

Článek Nafukovací postel vyřeší nejen návštěvy byl publikován 15. března 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...