Kancelářský nábytek se stylem

Tagy:  kancelář, kancelářský nábytek, pracovní stůl, židle, pracovna, domácí pracovna

Sponzorované odkazy:

Kancelářský nábytek se stylem

Kancelář je místem, kde hodně z nás tráví většinu svého času. Je tedy důležité, aby to bylo místo pro nás příjemné, aby se nám zde dobře pracovalo. K tomu nám pomůže mimo jiné výběr vhodného nábytku, posléze i doplňků.

Výběr je široký

Pokud se chystáme zařizovat kancelář či jen přikoupit několik drobnějších předmětů, máme poměrně široké možnost výběru. Nabízí se jak laciný nábytek z běžných obchodů, tak výrobky nábytkářských řetězců, zrovna jako nábytek zahraničních designérů. Je vždy na našem zvážení, co od nábytku očekáváme a co jsme ochotni, či náš zaměstnavatel, do něho investovat. Je však na místě vzít v úvahu vliv nábytku na naše zdraví, zejména co se týče volby židle a pracovní plochy.

Jednoduchost a kvalita

U dobře fungující kanceláře často narazíme na jedno a totéž – jednoduchost a kvalitu. Kvalita je stále důležitější, častokrát je nábytek vyráběn skutečně na sezónu. To pak i při jeho nízké ceně vyjde proklatě draze. Je proto lepší investovat do něco více do bytelných kousků. U kvalitního nábytku je také třeba o to spíše uvažovat o kanceláři jako celku, dobře si ji promyslet. Mimo stylového zpracování je důležitá i barevnost. Bílá i přírodní tóny dřeva jsou dobře kombinovatelné v budoucnu a nerozptylují.

Jednoduché a elegantní řešeníJednoduché a elegantní řešení

Lehkost a světlost

Mnoha lidem vyhovuje světlá, svěží kancelář. Téměř průhlednost některých materiálů ji dává neuvěřitelnou lehkost. Není ani třeba zdůrazňovat, že je možné si pak dovolit i nějaký ten výrazný výstřelek.

Rohová sestava se skleněnou deskouRohová sestava se skleněnou deskou

Jasné barvy, čisté linie

Stále oblíbenější je kombinace dřeva s barevnými materiály. Zpracování nábytku v tomto duchu bývá často velmi zajímavé a oku lahodící. Hodí se spíše do jednodušších prostor, protože jednotlivé kousky bývají dominantnější.

Moderní barvy a linieModerní barvy a linie

Když máme rádi barvy

Ne pro všechny jsou chladnější tóny, někdo prostě potřebuje kolem sebe barvy, které mu dodají energii při práci. Na to myslí i řada designerů a na trh tak přinášejí nábytek a kancelářské doplňky ve výrazných nabíjejících odstínech. Purpurová sice není pro každého, nabízí se však třeba žlutá či oranžová.

Barev se nebojímeBarev se nebojíme

Když musíme kancelář sdílet

Na mnoha pracovištích se setkáme se sdílenými kancelářemi. Zde je potřeba řešit celý prostor důmyslněji. Na jednu stranu je potřeba umožnit pracovat v týmu a hlavně bezproblémově komunikovat, na druhou stranu každý potřebuje soukromí a klid na vlastní úkoly. Na trhu je dnes celá řada různých řad nábytku, které s tímto počítají. Stačí si jen vybrat a vhodně nakombinovat. Výhodou také je, že lze často díly dokoupit a sestavu doupravit.

Řešení vícera pracovních místŘešení vícera pracovních míst

Autor fotografií: www.prlog.org

Článek Kancelářský nábytek se stylem byl publikován 18. února 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...