Osvětlení s funkcí fotosyntézy

Tagy:  světlo, osvětlení, interiérové osvětlení, lampa, lampy, stropní světlo, stropní svítidlo, lustr, lustry, závěsné lustry, závěsná svítidla, moderní světlo, kytka, květina, rostlina, pokojové rostliny, fotosyntéza, příroda

Sponzorované odkazy:

Osvětlení s funkcí fotosyntézy

Základním prvkem každého interiéru je bezpochyby světlo, bez něhož by nebylo možné se v prostoru volně pohybovat a snadno orientovat. Světlo je důležité nejen pro snadné vidění a snadnou orientaci v prostoru, ale i pro tvorbu prostředí a design interiéru.

Nabídka světel je na našem trhu nepřeberná, vybírat můžeme z rozmanitých velikostí, tvarů, stylů, barev a i materiálového provedení. Designéři nás velmi často překvapují s nevídanými kousky, které zaujmou nejen prostředí interiéru, ale také lidského ducha.

Jedním z designových skvostů je lampa, jenž zároveň působí jako fotosyntéza vytvářející přirozené prostředí v našem interiéru. Izraelský designér, Meirav Barzilay, vyvinul tvůrčí světlo s výstižným názvem „lampa – fotosyntéza“, která přináší světlo nejen obyvatelům domu, ale také rostlinám.

Úsporná zářivka vydává přirozené podmínky pro živoucí rostliny, které pod světlem rostou přírodním způsobem. Tvarování rostliny zajišťují kovové mřížky, které po nějakém čase, obehnány rostlinkou, poskytují přírodní stínítko.

Jak již bylo řečeno, k efektivnímu růstu rostliny je nutné použít úspornou zářivkou, která rostlině dodá správné prostředí a nám ušetří peníze.

doslova živoucí osvětlenídoslova živoucí osvětlení
stínítko tvořené zelenými lístečkystínítko tvořené zelenými lístečky

Zdroj: http://www.meiravbarzilay.com/…is-lamp.html

Článek Osvětlení s funkcí fotosyntézy byl publikován 18. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...