Kov v interiéru je ozdobou

Tagy:  kov, kovové, ocel, ocelové, nábytek, zahradní doplňky, dekorace, z kovu, zahrada, do zahrady, baterie, koupelnové baterie, drátěný program, police, poličky

Sponzorované odkazy:

Kov v interiéru je ozdobou

Možná, že to tak na první pohled ani nevyzní, ale kov je prvek, který je zastoupen v každé domácnosti v poměrně rozsáhlém množství. Pokud se důkladně podíváme kolem sebe, uvědomíme si, kolik kovových věcí nás obklopuje.

Kovy se používají ke zkrášlení domova od počátku času, lépe řečeno od počátku existence práce s kovem. Kovy patří k jedněm z nejcennějších materiálů nalezených na Zemi, pokud se používají v domácnostech mohou představovat sílu, krásu a originální status. Nechejte se inspirovat kovovými dekoracemi, doplňky či praktickými pomocníky.

Pozinkované kovové nebo recyklované hliníkové předměty jsou ideálním prvkem sloužící k výzdobě. Předměty mohou být z lesklého (leštěného) kovu, aby odrážely světly a nabídly formální pohled interiéru. K takovým předmětům mohou patřit mohutnější konstrukce polic, konstrukce čalouněného nábytku nebo dveřní kování.

Kovové mřížky jsou naopak ideálním doplňkem pro váš exteriér, kovové mříže jako nástěnné ozdoby jsou vkusným doplňkem verandy, zimní zahrady, terasy nebo pergoly. Krásně působí v kombinaci popínavých kvetoucích rostlin, jako brána do zahrady nebo naopak domova. Vhodně působí i zahradní doplňkový program z kovu, kterými jsou kbelíky, konve, květináče, obaly na květiny, rustikální plechovky nebo zvířecí postavičky.

V kuchyních hraje kov nezastupitelnou roli, zde se doslova nabízejí různé drátěné programy (police, poličky, přihrádky). V současné době jsou hitem obklady s příměskem kovu nebo kovových doplňků, které působí velmi exkluzivně a přinášejí do místnosti určité vzrušení.

K dalším nápadům, které oživí interiér i exteriér patří:

kovové lampy (závěsné i stojací) kovové lavičky (také pro snadnou údržbu a dlouhou životnost) kovové schodišťové zábradlí osvětlení s kovovými prvky kovové rámování postele domovní číslice

kov v kuchyni hraje hlavní rolikov v kuchyni hraje hlavní roli
elegantní doplňkyelegantní doplňky
kovové akcenty schodištěkovové akcenty schodiště
kovový prvek obsažen v obkladechkovový prvek obsažen v obkladech

Zdroj: http://freshome.com/…fy-your-home

Článek Kov v interiéru je ozdobou byl publikován 28. září 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...