Moderní domy ze dřeva

Tagy:  dům, moderní dům, dřevo, dřevěný, dům ze dřeva, dřevěná stavba, dřevostavba, dřevěný interiér, interiér ze dřeva

Sponzorované odkazy:

Moderní domy ze dřeva

Dřevo, jako stavební materiál, nachází široké uplatnění nejen ve světě, ale i v našich podmínkách. U nás zaznamenávají obrovský boom dřevostavby nebo finské domy, avšak jejich vzhled nás často v myšlenkách zavede daleko do minulosti.

Dřevěné domy v moderním architektonickém pojetí, spojují kvalitu s elegancí, jenž se nese v duchu jednoduchosti a minimalismu. Designed Turnbull Architects Griffin Haesloop je společnost sdružující několik mladých a nadějných architektů, kteří tvoří nevídaně elegantní stavby. Ukázkou je Beach House, otevřená dřevěná stavba, jejíž venkovní prostory jsou dokonale chráněny.

Výsledkem propojenosti exteriéru s interiérem je otevřená terasa, přímo napojená k vnitřním prostorám. Dřevěné prvky se nacházejí po celém objektu, jsou jimi obložené zdi, podlaha, ze dřeva je vyrobena kuchyně, nábytek. Dřevo zde hraje hlavní a dominantní roli, avšak v takovém stylu, že nadbytek není na škodu.

Hlavní myšlenkou při plánování stavby bylo zachovat „smysl pro místo“, které by mělo být inspirované především zadavatelem, respektive majitelem domu. Elegantní, jednoduchá, minimalistická stavba s maximálním uživatelským komfortem přináší příjemné soužití s okolní přírodou v moderním stylu.

nejen exteriéru, ale i interiéru dominuje dřevonejen exteriéru, ale i interiéru dominuje dřevo
dřevo, jako stavební materiál je vidět na každém centimetrudřevo, jako stavební materiál je vidět na každém centimetru
fascinující podívanáfascinující podívaná
v jednoduchosti je krásav jednoduchosti je krása

Zdroj: http://mayflo.com/…gn-ideas.htm

Článek Moderní domy ze dřeva byl publikován 19. září 2010 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...