Rámy obrazů a zrcadel: nápady a inspirace

Tagy:  zrcadlo, obraz, fotografie, rám, rámeček, doplňky

Sponzorované odkazy:

Rámy obrazů a zrcadel: nápady a inspirace

Co by byl obraz bez rámu? Zrcadla a obrazy dokáže rám buď podtrhnout nebo z nich vytvořit nevkusný domácí doplněk, což pro nás bude jistě nežádoucí. Mějte fantazii, vyberte si rámy, které ladí k interiéru a vytvořte tak atmosféru, kterou si přejete.

Blýskavé a nápadité rámy

Fotografie, obrázky a pohledy je nejsnazší umístit do malých rámečků, které rozmístíme na poličky, stolky či pověsíme na zeď. Rámeček s bílými, béžovými a měděnými kamínky skvěle vynikne v místnosti, kde převládají bílé a béžové tóny. Moderní stříbrný rámeček zdobený bílými blýskavými kamínky bude vypadat báječně v dívčím pokoji či v moderním interiéru. O něco extravagantnější je podobný rámeček obohacený o velké oválné bílé kameny. Rám s blýskavými modrými kamínky zaujme barvou a v obývacím pokoji či v ložnici bude vypadat fantasticky. Kromě klasického obdélníkového tvaru nás jistě zaujme také rámeček kulatý, který je osázen bílými a fialkovými třpytivými kamínky.

Jako z dávných časů

Zrcadla ale i obrazy skvěle vyniknou ve starých zdobených rámech, které působí honosně a přepychově. Takové zrcadlo či obraz se stane velmi výrazným prvkem a strhne na sebe v interiéru pozornost. Velkolepý zlatý zdobený rám by nedělal ostudu ani v královské komnatě. O to zajímavěji by působil doma v předsíni. Stříbrný ovál s patinou bude skvělým doprovodem pro zrcadlo v naší ložnici. Starobylý široký rám se zdobením může zkrášlit stěnu i v obývacím pokoji. Kovové rámy jsou velmi oblíbené a mají dlouhou životnost. Takový rám, ať už je kulatý či hranatý, najde v domácnosti své místo.

Sety rámečků

Malé rámečky na obrázky vypadají skvěle, je-li jich více pohromadě. Takový set není potřeba tvořit doma, ale lze je již hotové zakoupit. Umístit do nich pak můžeme množství fotografií, které nám budou připomínat radostné zážitky. Kolekci osmi rámečků zavěsíme na zeď v předsíni či v chodbě, efekt bude veliký. Set do kterého umístíme až 11 různě velkých fotografií může obsahovat například veselé fotografie z rodinných oslav. Podobně velký set v černé barvě snadno zavěsíme kamkoli v bytě.

Originální rámy

Nejen jednoduchost je trendy. Zajímavý a originální nápad může našim nudným pokojům přinést fantastickou změnu. Kovové rámečky zdobené motýlky a srdíčky splňují svůj účel a zdobit mohou například noční stolek. Vzpomínku na nádhernou dovolenou ukryje nevšedně zdobený stříbrný rámeček. Květinový vzor bude oblíbený vždy a v bílo-fialovém provedení vypadá obzvláště vkusně. Rám ze dřeva zdobený kovovými prvky skvěle ohraničí naše zrcadlo či portrét. Tyrkysová barva vypadá na elegantním zdobeném rámečku výborně.

Článek Rámy obrazů a zrcadel: nápady a inspirace byl publikován 3. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...