Trashlight aneb když se odpadkový koš spojí s lampou

Tagy:  lampa, interiérové osvětlení, polohovací lampa, stojací lampa, koš, odpadkový koš, odpadky, atypická lampa, interiérové vybavení, zařizovací předměty

Sponzorované odkazy:

Trashlight aneb když se odpadkový koš spojí s lampou

Netradiční zařizovací předměty dokáží dodat interiéru neopakovatelné kouzlo a příjemně doladit jeho styl. Jelikož žádný vnitřní prostor není nafukovací, měli bychom vybírat interiérové vybavení s důkladným rozmyslem a praktičností.

Úsporu místa a multifunkční řešení nabízí výrobek, který v současné době zatím není na trhu k dostání. Prototyp výrobku, pod označením Trashlight, spatřil světlo světa na výstavě NYC Design Week 2010. Jedná se o netradiční a trochu i šílenou kombinaci stojací lampy a odpadkového koše.

Autorka netradiční lampy, Craighton Berman, se zaměřuje na návrhy, které v sobě odrážejí praktičnost v kombinaci s úsporou. Její filosofie tak trochu tkví i v psychologii, neboť její náhled na toto pojetí je racionální. Podle ní, je žádoucí, aby člověk dokázal komunikovat se svými odpadky a dennodenně viděl, čeho se dokáže zbavit. Odpadky se tak dostávají do centra naší pozornosti a nutí nás zvážit charakter jejich spotřeby.

Tato kombinace se mi zdá dosti extravagantní, odpadkový koš bych spíše nahradila nádobou sloužící k uložení domácích přezůvek, jako odkapávač deštníku nebo jako stojan na noviny a časopisy. Vkus každého z nás je však rozmanitý, tak proč tedy pro jednou nezkusit i odvážnější formu interiérové výbavy.

extravagantní pojetí kombinace lampy s odpadkovým košemextravagantní pojetí kombinace lampy s odpadkovým košem
v současné době se jedná pouze o prototypv současné době se jedná pouze o prototyp

zdroj: http://dornob.com/…n-floor-lamp

Článek Trashlight aneb když se odpadkový koš spojí s lampou byl publikován 26. července 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...