Patrové postele nejsou jen pro děti

Tagy:  patrová postel, postel, palanda, nedostatek prostoru, malý byt, dětský pokoj, ložnice

Sponzorované odkazy:

Patrové postele nejsou jen pro děti

Patrové postele, ideální řešení

Patrové postele už dávno nepatří pouze do dětských pokojů. Z obyčejných, ne vždy zrovna vzhledných paland se proměnily ve funkční, vkusný a zajímavý kus nábytku.

Pro děti i pro dospělé

Palandy byly dříve běžnou součástí dětských pokojů. Vybaveny jimi byly zejména ty v panelákových bytech, jelikož dokázaly ušetřit nějaké místečko, které děti lépe využily ke hraní. Obvykle se ale jednalo skutečně o pouhé dvě postele „nad sebou“, které nepřinášely nic víc. Postupem času se začaly zvolna proměňovat, připojovaly se k nim třeba různé policové systémy.

Dnes jsou patrové postele velmi funkčním kusem nábytku. Vhodně zvolená postel tak zastane nejen svoji základní funkci, ale dokáže pojmout například i ohromné množství věcí ve vlastních úložných prostorech, dokáže vytvořit rázem z malé ložnice ložnici s pohodlnou pracovnou nebo uvolní prostor pro vytouženou šatnu.

Tisíce variací

Patrové postele mohou mít mnoho rozličných podob. Nejklasičtější, nejznámější byly postele s obyčejnou dřevěnou či kovovou jednoduchou konstrukcí. Dnes se však tyto zaběhnuté modely mění, z jednoduchých podpěr postele se stávají propracované úložné prostory či šatnové bloky. Postel tak pod sebou vytváří zcela nový prostor. I tyto postele mohou být ze dřeva či kovu, rozhodně mají mnohem mohutnější a promyšlenější konstrukci. Často mohu být přímo na míru vyrobené, objevují se i postele zděné.

S úložným prostorem i pracovním koutem, autor: bunkbedsonly.comS úložným prostorem i pracovním koutem, autor: bunkbedsonly.com

Kde nejlépe poslouží

Patrová postel je volena hlavně v případě nedostatku prostoru. V dětských pokojích se bude vyskytovat stále, nyní se objevuje také v ložnicích. Výborně využitelná je v malých bytech či v garsonkách.

V bytech ve starší zástavbě, kde jsou vysoké stropy, je patrová postel velmi dobře uplatnitelná.

Pohádkové dětské patrové postele

Doba, kdy byly palandy nevzhlednou záležitostí, je ta tam. Dnes se palandy vyrábějí v tisících variací, od jednodušších po velmi dobře promyšlené s pohádkovým designem. Je na výběr dostatek modelů jak pro malé slečny, tak pro rychle rostoucí a zájmy měnící potomky plné elánu.

Dokonalá palanda do dětského pokoje, autor: poshtots .comDokonalá palanda do dětského pokoje, autor: poshtots .com

Do studentského pokoje

Dnešní patrové postele jsou skvěle uplatnitelné ve studentských pokojích. Nejen že pomohou vyřešit nedostatek prostoru, mají ale také za úkol interiér ozvláštnit, dodat mu šmrnc. Tímto způsobem lze velmi dobře rozdělit pokoj na několik zón, tedy na zónu odpočívací, volnočasovou a studijní. Patrové postele jsou často doplňovány dalšími nábytkovými komponentami, se kterými to hravě zvládneme.

Palanda s rozkládací sedačkou pro studenty, autor: bedzine.comPalanda s rozkládací sedačkou pro studenty, autor: bedzine.com

Článek Patrové postele nejsou jen pro děti byl publikován 8. června 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...