Lampy, které dělají atmosféru

Tagy:  světlo, svítidlo, atmosféra, svítící kabely, podsvícení, lampa, lampička

Sponzorované odkazy:

Lampy, které dělají atmosféru

Osvětlení je důležitou součástí každé místnosti. V každém pokoji je zapotřebí jiná intenzita osvětlení, čímž se při nákupu svítidel musíme řídit. O vhodnosti svítidel do jednotlivých místností jsme se již bavili v článku o vhodných svítidlech. Lampy však nemusí být pouze praktické a účelné. Základní osvětlení můžeme doplnit řadou zajímavých svítidel, která dělají atmosféru a v interiéru vypadají nádherně.

Vše musí ladit

Zařizování interiéru je vždy náročnou snahou sladit všechny použité prvky. U svítidel a lamp tomu není jinak. Souhra je tím nejpodstatnějším. Na to je dobré se soustředit i při výběru svítidel. Nejvhodnější je, nejprve se soustředit na základní osvětlení, které je v místnosti potřebné, a dále uvažovat o doplňkových svítidlech, která mají především estetickou funkci. Výběr je široký a doplňková svítidla mají nejrůznější funkce.

Příjemné intimní osvětlení

Nemáte-li osvětlení s nastavitelnou intenzitou světla, jistě oceníte možnost obohatit svůj interiér o estetický prvek, kterým tlumeného světla snadno dosáhnete. Tlumené světlo se skvěle hodí především do obývacích pokojů a ložnic. Dělá příjemnou atmosféru, dává prostor intimitě a pohodě. Takového prostředí se s běžným osvětlením nedá dosáhnout. Lampy, které poskytují tlumené světlo jsou navíc obvykle velmi zajímavým bytovým doplňkem. Mohou to být vysoké lampy s obalem z jemných materiálů či barevného skla. Takové stojí přímo na zemi a vypadají velice moderně. Lampy poskytující decentní osvětlení jsou samozřejmě i v menších provedeních, které lze umístit na poličku či stolek. Svítidel s tlumeným osvětlením je mnoho, a jsou samozřejmě i v závěsných provedeních.

Nádherný modrý podstavec je ruční prací, autor: backpackphotographyNádherný modrý podstavec je ruční prací, autor: backpackphotography

Netradiční svítidla

Svítidla jsou k dostání v nejrůznějších možných formách. Poměrně nedávno byly velkým hitem tzv. svítící kabely, kterými lze omotat a ozdobit téměř cokoliv. Dostupné jsou navíc v mnoha výrazných barvách, například zelené, fialové či červené. Kromě kupovaných svítidel si navíc ti šikovnější z nás mohou s osvětlením poradit sami doma. Což takhle třeba podsvítit skleněnou desku stolu či mořské akvárium? Nápadům se meze nekladou. Kreativita při zařizování interiéru nezná hranic.

Článek Lampy, které dělají atmosféru byl publikován 5. března 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...