Máte rádi kvalitní a hezké zboží? Pečlivě vyberte moderní vodovodní baterie

Máte rádi kvalitní a hezké zboží? Pečlivě vyberte moderní vodovodní baterie

Mnozí lidé si často neuvědomují, jak velký vliv na vzhled a celkové působení interiéru mají zdánlivé maličkosti. Jde např. o úchyty na kuchyňské lince, kliky dveří, elektrické vypínače a zásuvky, nebo třeba vodovodní baterie. Při jejich výběru přitom nejde jen o jejich funkčnost, ale také estetickou stránku. Jde totiž o detaily, které mohou skvěle „okořenit“ celkový vzhled místnosti.

Jak vybrat vodovodní baterii?

Při výběru vodovodních baterií je důležité vědět, k jakému účelu bude konkrétní model používaný. Je samozřejmé, že prostřednictvím baterie budeme pouštět vodu, ovšem jiné požadavky budeme mít na vodovodní baterii v koupelně a jiné na tu v kuchyni. Kupříkladu kuchyňské baterie mají delší výlevku, aby byla voda napouštěna ve větší vzdálenosti od samotného mechanismu baterie a dostala se do dál od okraje kuchyňského dřezu. Díky tomu snadno napustíme vodu i do většího hrnce, nebo pohodlněji umýváme nádobí.

U kuchyňských baterií ale dnes můžeme volit i modely, které mají vysouvací, flexibilní vývod. Díky tomu je možné požadované předměty „osprchovat“, vodu jednoduše dostaneme dál. Vysouvací výpusť je otočná o 360°, což v kuchyni zaručeně oceníte.

Do koupelny se používají baterie s kratší výpustí, která je na umývání rukou dostačující. Existují i vodovodní baterie do mini umyvadel, které instalujeme např. do samostatných malých WC, kde se každý centimetr místa počítá.

U baterií můžeme tedy vybírat dle mnoha faktorů. Jedná se zejména o:

  • Místo určení,
  • umístění pod okno,
  • materiál, z něhož je baterie vyrobena,
  • další užitečné funkce a vlastnosti, jako jsou výsuvný výtok, více provozních režimů, perlátor, odolnost vůči korozi, vysoké teplotě vody…,
  • vzhled, který může být moderní, nadčasový, „retro“, nebo třeba luxusní,
  • způsob montáže, kdy baterii montujeme na zeď nebo je stojící,
  • rozměry, a to dosah výtoku, výšku výstupu vody, výšku baterie…,
  • možnost připojení vodního filtru.

Vzhled vodovodní baterie

Jak už jsme výše uvedli, vzhled baterie může mít mnoho stylů, ale také tvarů. I to, jakou barvu a povrch baterie si zvolíme, hraje ve výsledném působení velkou roli. Lze ale říci, že evergreenem jsou chromové lesklé vodovodní baterie, které se hodí takřka kdekoli.

V případě, že máte moderní či luxusně zařízený příbytek, je příhodné vybavit jej zlatými nebo moderními bateriemi, a to jak v kuchyni, tak v koupelně. Obrovskou nabídku kvalitních vodovodních baterií, ale také kuchyňských dřezů, odkapávačů, dávkovačů tekutého mýdla, van, sprch, podomítkových systémů, sprchových souprav a sprchového příslušenství, dále umyvadel, WC mís, bidetů, pisoárů, WC sedátek a jiných nepostradatelných kusů vybavení do každé domácnosti, najdete na webových stránkách zavedeného e-shopu Mexen.cz. Např. na vyhledávané a velmi dobře hodnocené granitové dřezy se můžete podívat přímo zde: https://mexen.cz/granitove-drezy.

Pokud nevíte, jaké jsou všechny možnosti řešení baterií či jiného vybavení do koupelny a kuchyně, a to i co se týče topení, v e-shopu vám rádi, ochotně a erudovaně poradí.

Článek Máte rádi kvalitní a hezké zboží? Pečlivě vyberte moderní vodovodní baterie byl publikován 20. května 2024 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...