Co na zahrádce pěstovat, aby to obohatilo náš jídelníček

Sponzorované odkazy:

Co na zahrádce pěstovat, aby to obohatilo náš jídelníček

Milujete shánění inspirace na Pinterestu, YouTube a na webech? Máte uloženo stovky nápadu na vylepšení vaší zahrádky a vždy tak nějak skončíte u pěstování klasiky, jako je mrkev a pažitka a nějaké ty letničky? A není na čase s tím letos něco konečně udělat, abyste svému sousedovi vytřeli zrak?

Nechcete mít plnou zahradu barevných květin a pěstování zeleniny vám přijde úmorné s minimálním výsledem a vy byste chtěli ze své zahrádky mít přeci jen nějaký ten užitek? Pak čtete správný článek!

Díky nám budete mít zahrádku jako ze žurnálu a navíc si díky svému zahradničení i pochutnáte. Co třeba začít pěstovat jedlé rostliny, které můžete dát nejen do salátu, ale ozdobíte s nimi i letní dort k narozeninám?

Snadno si například vypěstujete měsíček, který přežije i začátečnickou péči. Kromě toho, že jej můžete v klidu sníst, krásně ozdobí vaše kulinářské výtvory, má další bonus navíc, můžete si z něj vyrobit účinné mastičky na kožní problémy.

Dalším tipem pro začátečníky je například lichořeřišnice, která je dobrá na imunitu. Heřmánek vám ozdobí zahrádku drobnými kvítky, ze kterých je skvělý čaj na zklidnění nejen pokožky, ale i vaší mysli a trávení. Voňavou stálicí zahrádek je levandule, jež se hodí na osvěžující letní limonádu, čaj, výrobu cenných olejíčků, či polštářků na lepší usínání. Malé pytlíčky s levandulí, které umístíte do skříně, spolehlivě odpudí nenažrané šatní moly.

Zahrádku i talíř vám ozdobí macešky, květy tykviček, slunečnice vám poskytne výtečná semínka do salátků, violky vypadají dobře na dezertech, krásně voní a jsou snadné na pěstování.

Nakonec i v úvodu zmíněná pažitka, je užitečná, dát ji můžete do snad každé polévky, navíc má krásný fialový květ, který dokáže ozdobit záhonek. Naše babičky nedaly dopustit na rebarboru, která rostla v každé zahrádce, je sice ozdobná spíš svými listy, ale nic se nevyrovná čerstvě upečenému rebarborovému koláči s drobenkou. Díky němu je každá neděle trochu víc sváteční. Navíc je rebarbora velice zdravá!

Článek Co na zahrádce pěstovat, aby to obohatilo náš jídelníček byl publikován 25. května 2024 v 07.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...