Proč příliš mnoho bytových doplňků vypadá jako nepořádek?

Sponzorované odkazy:

Proč příliš mnoho bytových doplňků vypadá jako nepořádek?

V dnešní době minimalistických bytů a domů, se většina z nás oprostila od vystavování nadměrného množství bytových doplňků. Máme méně suvenýrů, váziček, sošek, obrazů. Často se však stane, že dostaneme k Vánocům, nebo jiné příležitosti nějakou tu dekoraci a je nám líto, že ji nevystavíme a postupem let takovýchto prvků v naší domácnosti přibyde.

Takovýchto emocionálních doplňků má doma každý jistě každý dost. Suvenýry z dovolené, roztomilé sošky sloníků, kočiček, srdíčka z lásky, obrázky od dětí a najednou je všeho plný dům. Určitě nebudete špatný člověk, když nebudete mít v obývacím pokoji všechny dárky od svých kamarádů vystavené v obývací stěně. Klidně si je vyfoťte na památku, dejte do krabice do sklepa – v úplně nejlepším případě je darujte na charitu, anebo prodejte. Zabírají doma drahocenné místo a vy utrácíte svůj drahocenný čas jejich neustálým oprašováním.

Milujete-li svou sbírku slonů, autíček, či čehokoliv jiného, pořiďte si na takové předměty skleněnou vitrínu, ve které se nebude usazovat prach a jasně si stanovte limit, do jakého množství figurek, či autíček budete svou sbírku rozšiřovat. Nechte si jen drahé kousky. Vše ostatní je jen nepořádek.

Naše maminky a babičky se přímo vyžívaly ve vystavování nejrůznějších panďuláčků, mohly si to však dovolit. Obývací stěny bývaly obří a běžný obývák v domě míval rozlohu dnešní garsonky.

Nepřehánějte to ani s množstvím plédů a dekoračních polštářů na sedací soupravě, anebo v posteli. Znovu – příliš mnoho předmětů budí dojem nepořádku. Navíc, ruku na srdce, víte kolik času vám zabere neustálé praní, sušení, převlékání a stylování dekorativních přehozů, povlaků na polštářky? Zejména, máte-li chlupaté domácí mazlíčky. Vytvoříte si tak neustálou a navíc zbytečnou práci navíc.

Dojem nepořádku může tvořit také neuspořádaná a přeplněná domácí knihovna. Určitě nepotřebujete mít doma pohádkové knihy, máte-li dítka v pubertě, stejně tak encyklopedie. Kdo z nás je v době Google ještě používá? A ano víme, kolik dříve pořádná encyklopedie stála a že v knihách máte opravdu hodně peněz. Nepotřebné knihy darujte, prodejte, anebo je schovejte na půdu. Kuchařské knihy si přestaňte pořizovat. Hledáte-li recept, stejně jej budete hledat na internetu. Kuchařky po babičce si zaslouží trochu úcty a měli byste rodinné recepty schovat pro další generaci, ale musí to být opravdu na poličce v obýváku?

Článek Proč příliš mnoho bytových doplňků vypadá jako nepořádek? byl publikován 16. ledna 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...