Jak vybrat ten pravý pelíšek pro vašeho čtyřnohého kamaráda?

Sponzorované odkazy:

Jak vybrat ten pravý pelíšek pro vašeho čtyřnohého kamaráda?

Máte doma pejska, či úplně malé štěňátko? Pak se jistě snažíte, aby se mu u vás doma líbilo. Bez správného měkoučkého pelíšku se určitě váš mazlíček neobejde, ale jak si v široké nabídce pelíšků na trhu vybrat, když každý prodejce tvrdí, že právě jejich pelíšky jsou ty nejdokonalejší?

Mohlo by se zdát, že nad výběrem pelíšku nemusíte příliš přemýšlet. Ale pozor, pelíšek pro pejska není pouze místo na spaní a odpočinek, ale poskytuje mu útočiště, pokud je pejsek ve stresu – například když je venku bouřka.

Při nákupu pelíšku pro vašeho pejska je třeba zvážit několik faktorů – velikost vašeho psa, zda ještě poroste, či se jedná už o dospělého jedince. Velice důležité bude, jestli se pelíšek snadno udržuje, vejde-li se pelíšek, či jeho polštáře do pračky, anebo jej budete muset drbat ručně. U vyvýšených pelíšků také zvažte, zda budou pro vašeho pejska dostatečně bezpečné, i když nebudete doma, zda mu někde nemůže zůstat viset pacička a nebo nemá pelíšek nějaké vyčnívající části, za které by se mohl zachytit obojek.

Výběr tvaru asi zůstane zcela na vás – vybírat můžete z oválných, kulatých, čtvercových i obdélníkových pelíšků. Promyslete, na jaké místo budete pejskovi pelíšek dávat a podle toho pelíšek vyberte. Pes by se měl být schopný v pelíšku snadno otočit, neměl by ho nikde tlačit, starší pejskové, kteří trpí na bolesti kloubů, či páteře, ocení, pokud bude mít pelíšek dno z paměťové pěny, protože v příliš tvrdém, anebo naopak měkkém pelíšku, by se mu bolesti ještě více zhoršovaly.

Maličké stany a chlupaté kukaně jsou vhodné spíše pro menší rasy, které jsou obvykle více bojácnější a ocení pocit, že jsou ve spánku v bezpečí.

Pelíšek by měl vyhovovat nejen pejskovi, ale určitě by měl designem zapadat do místnosti, ve které bude umístěn, jinak bude v interiéru působit jako rušivý element.

Článek Jak vybrat ten pravý pelíšek pro vašeho čtyřnohého kamaráda? byl publikován 9. září 2023 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...