Proč všichni milují tulipány a proč se na jet podívat do Holandska?

Sponzorované odkazy:

Proč všichni milují tulipány a proč se na jet podívat do Holandska?

Tulipány najdeme na jaře na každém jídelním stole ve váze, ale i na té nejmenší zahrádce. Proč Proč patří tulipány mezi nejoblíbenější květiny nejen v květinářstvích, ale i na zahradách? Jejich pěstování není nic složitého, pokud nebojujete na svém pozemku s hlodavci. Nabízí širokou škálu druhů a barev.

A není to móda poslední doby, už v Osmanské říši je lidé zbožňovali a obdivovali jejich divoké odrůdy. Dodnes jsou dokonce tulipány tureckou národní květinou. Máte-li tulipány spojené s Holandskem, vězte, že do Evropy se tyto květiny rozšířily až v 17. století.

Tulipány jsou pro všechny, co je milují ztělesněním jara. Slavnosti tulipánů jsou vyhlášené po celém světě, nejen v Holandsku, ale například i ve vzdálené Austrálii. Tulipány neprodukují tolik pylu, jako jiné květiny okrasné květem a tak tolik nealergizují. Na svůj stůl si je tak s klidným svědomím mohou umístit i alergici.

Sledovat kvetení tulipánů na jaře má své kouzlo, zprvu na své zahrádce uvidíte malá poupátky, která se během pár dní promění v krásný bohatý a barevný květ. Není divu, že se staly symbolem země, ve které se jim daří nejlépe, tedy Holandska. Holandský tulipánový trh se stal dokonce hybnou silou nizozemské ekonomiky.

Zbožňujete-li tulipány a máte nyní na jaře pár dní volna, určitě se vydejte na festival tulipánů, který se v Nizozemí koná v dubnu. Každoroční Amsterdam Tulip Festival oficiálně probíhá od 1. do 30. dubna 2023. V Amsterdamu zaručeně uvidíte tulipány v jejich nejjasnějších a nejkrásnějších barevných kombinacích, určitě nebudete litovat ceny letenky a vstupného.

Nakonec si tam budete moci koupit cibulky těchto nádherných květin a příští rok vám nezvyklé druhy budou závidět všichni sousedé.

Článek Proč všichni milují tulipány a proč se na jet podívat do Holandska? byl publikován 1. dubna 2023 v 07.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...