Velikonoční dekorace z čerstvých rostlin

Tagy:  aranžmá, Velikonoce, jaro, květiny, květy, dekorace, rostliny

Sponzorované odkazy:

Velikonoční dekorace z čerstvých rostlin

Jaro s sebou přináší jednu ohromně příjemnou věc – květiny. Ponuré tóny přírody se rázem ztrácí a místo nich nastupuje svěží zelená a spousta pestrých barev. A my máme možnost si jejich sílu vzít domů a užít si jich. Velikonoce jsou pak skvělou příležitostí, abychom si dopřáli i větší květinovou dekoraci.

Sáhněte po rostlině v květníku

Obchody i trhy jsou plné drobnějších květináčků s tulipány, petrklíči, narcisy nebo třeba hyacinty. Určitě najdeme i méně tradiční rostlinky, všem pak bude společné jedno – obdarují nás krásnými květy. U jejich nákupu hledíme na celkově zdravý vzhled rostlinky, neměly by se vyskytovat žádné polámané nebo uschlé části. Hledáme také rostliny s mnoha poupaty. V nabídce je má i řada supermarketů, ovšem tady se jedná obvykle opět o zboží určené k „rychlé spotřebě“.

Rostliny v květníku můžeme postavit jak osamoceně, tak ve skupinkách. Hodně udělá volba pěkného obalu na květináč. Lze vybírat jak z prodávaných obalů, tak i vyrobit nějaký ten vlastní. Dobře poslouží třeba i ohrádka kolem květináčů, třeba z větviček. Do květníků lze také zapichovat či vkládat různé dekorace. Kupříkladu motýlci či velikonoční postavičky budou dolaďovat atmosféru.

Živé rostliny s lákavými květy, autor: SvadilfariŽivé rostliny s lákavými květy, autor: Svadilfari

Vsaďte na tradiční kvítky

O Velikonocích nemusíme chodit daleko od tradic. Klasické tulipány, narcisy nebo třeba petrklíče jsou krásné. K dostání jsou jak v klasických barevných variantách, tak i v nových šlechtěných verzích. Můžeme si tak vybrat rostlinky s plnějšími květy či neobvyklou barvou. Pokud ale nemáme chuť experimentovat, běžné odstíny udělají s jistotou spoustu parády. Když použijeme několik druhů a barev, nemusíme už květiny doplňovat žádnou dekorací. Pokud přeci jen máme chuť, nejlépe poslouží dekorace z přírodních materiálů a v neutrálních barvách, jako třeba kouličky vyrobeného z tenkých proutků, ratanové postavičky či tvary nebo třeba kovové jednobarevné ozdoby.

Typické jarní kvítky, autor: Rainer EbertTypické jarní kvítky, autor: Rainer Ebert

Máte-li chuť, experimentujte

Pokud chcete opravdu skvostné a originální aranžmá, můžeme popustit uzdu fantazii a zabrousit mezi květiny tradičně spojované s jinými příležitostmi. Snáze se vytvářejí aranžmá tón v tónu nebo naopak dekorace založené na použití mnoha kontrastních květů. Hrát si můžeme také s velikostí květů, využít můžeme rovněž exotických květin.

Řada aranžmá sestavených z mnoha různých typů květů vypadá opravdu luxusně. Navíc, když se umístí do vhodné nádoby, efekt je ještě lepší.

Fantazii se meze nekladou, autor: ralph and jennyFantazii se meze nekladou, autor: ralph and jenny

Článek Velikonoční dekorace z čerstvých rostlin byl publikován 14. března 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...