Jarní květinové dekorace

Tagy:  jaro, květy, květiny, aranžmá, primule, tulipány, narcisy, hyacinty, macešky, sedmikrásky

Sponzorované odkazy:

Jarní květinové dekorace

Jaro je vždy příjemným obdobím, přináší energii a radost. Ještě umocnit jeho sílu nám pomohou květiny.

Dodejte domovu energii

Odjakživa jsou květiny zdrojem radosti. Do prostor vnášejí energii, výrazně ho oživují. Proto bychom neměli váhat. Květiny totiž dokážou, jak se říká, za málo peněz hodně muziky.

Vyrazte na nákup či na procházku

Cest, jak si pořídit domů rozkvetlou krásu, je nepočítaně. Květiny lze koupit řezané či rostlé v květináčích, můžeme ale také vyrazit do přírody a neutratit ani korunu a navíc udělat něco pro svoje zdraví. Záleží na každém, co se mu líbí a co mu vyhovuje.

V tomto období jsou květiny velmi dostupné, ty v květináči můžeme pořídit v řádech desetikorun. Pokud dobře vybereme a věnujeme jim alespoň základní péči, mohou nám dělat radost několikrát do roka, po řadu let.

Aranžmá z řezaných květin

Jedním z nejdražších způsobů, jak ozdobit domov květinami, je nákup živých řezaných květin, a to buď samostatných či už svázaných do aranžmá.

Efekt těchto aranžmá je ohromný, ovšem i při dobré péči nevydrží příliš dlouho. Lze ale květiny nakupovat na trzích, kde nás vyjdou levněji. Určitě si takový „luxus“ jednou za čas dopřát můžeme.

Tulipány jsou zárukou, autor: Per Ola WibergTulipány jsou zárukou, autor: Per Ola Wiberg

U aranžmá z řezaných květin bychom určitě neměli zapomenout na vhodný obal, pokud již není součástí aranžmá. Váza musí být optimálně široká a hluboká, musí být z nepropustného materiálu a být stabilní. Z hlediska designu máme ruku zcela volnou.

Květináčové královny

Krása rozhodně nechybí drobným květináčovým květinám, které jsou k dostání v supermarketech i na každém rohu. Obvykle se jedná o primule, tulipány, narcisy, hyacinty, macešky či sedmikrásky.

Tyto rostlinky bývají v ohromném množství barevných variací, mohou být drobnokvěté nebo být obsypané ohromnými plnými květy.

Květináčové květiny lze použít buď samostatně, nebo z nich vytvořit uskupení a zdůraznit tak jejich barevnost.

Primulky, jednoduché a krásné, autor: hello-juliePrimulky, jednoduché a krásné, autor: hello-julie

Efektně působí, když je usadíme do větší misky či košíku a dozdobíme drobnými předměty. Využít můžeme různých přírodnin – kamínků, kůry či mechu. Zdobit lze ale třeba i skleněnými drobnostmi.

Jarní barvy

Květiny, kterými ozdobíme svůj domov, by určitě měly být výrazné a živé. Zcela určitě můžeme sáhnout po žluté až oranžové, takové odstíny můžeme použít i pro tvorbu aranžmá v jednom tónu. Ostatní barvy je vhodné zkombinovat s další barvou, aby bylo aranžmá prozářené a plné života.

Článek Jarní květinové dekorace byl publikován 22. května 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...