Jak odstranit mastnotu z vašich kuchyňských skříněk?

Sponzorované odkazy:

Jak odstranit mastnotu z vašich kuchyňských skříněk?

Jak jistě všichni víte, skříňky v kuchyni a zejména jejich vršky, jsou magnetem na usazování mastnoty a prachu. Jak té mastnotě předcházet a jak se jí zbavit?

Minimálně jednou za týden byste měli čela skříněk otřít vlhkým hadříkem, poté vysušit mikrovláknovou utěrkou. Usazování vám pomůže předcházet klasická leštěnka, nebo ještě lépe čisticí prostředek s nano ochranou.

Pokud se vám v kuchyni stane menší nehoda, utírejte skvrny hned. Zejména u sporáku je po každém smažení a vaření nutné otřít obklady. Jinak se vám zaschlá mastnota nahromadí a vy pak při jejím čištění budete nešťastní.

Na vrchu kuchyňských skříněk je odstraňování mastnoty velmi obtížné, nikdo není tak vysoký, aby tam bez problému dosáhl. Na čištění vršků kuchyňských skříněk si k ruce vezměte parní čistič, zahřeje a rozpustí mastnotu a vám půjde snadněji setřít. Také se vyplatí mastnotě v těchto místech předcházet. Na skříňky můžete položit staré noviny, či letáky, které čas od času vyhodíte, nebojte, nikdo to neuvidí. Jiným způsobem může být aplikování potravinářské folie, či tam můžete využít již zašlé plastové podložky pod talíře. Tento trik vám usnadní spoustu práce.

V kuchyni můžete používat klasické prostředky plné chemikálií, či využijte sílu přírody a dejte přednost jedlé sodě, citrónu, octu, tea tree oleje a dalších esenciálních olejů. Pamatujte na to, že pokaždé, když čistíte mastnotu, vždy bude mnohem účinnější prostředky rozpustit v opravdu teplé vodě, která vám celý úklid usnadní.

Máte-li mastnotu na nádobí, které je v kuchyni vystaveno na poličkách, dejte jej čas od času umýt do myčky na nádobí, ta jediná bez nekonečného drhnutí mastnotu odstraní. Nemáte-li myčku, napusťte do dřezu na mytí nádobí opravdu horkou vodu a toto nádobí tam nechte poctivě odmočit. Proces můžete několikrát opakovat.

Článek Jak odstranit mastnotu z vašich kuchyňských skříněk? byl publikován 25. února 2023 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...