Červená do interiéru (ne)patří?!!

Sponzorované odkazy:

Červená do interiéru (ne)patří?!!

Většina konzervativních lidí se červené v interiéru vyhýbá jak pověstný čert kříži. Mají k tomu důvod? Lidé, kteří nedostali do vínku cit pro design a prostorovou představivost většinou neumí červenou do interiéru vkusně zakomponovat a ta pak působí kýčovitě.

Na druhé straně existuje spousta lidí, kteří mají červenou pohovku, dokonce i výmalbu zdí a dojem z celého pokoje je příjemný hřejivý a zábavný. Jen je třeba červenou do interiéru přinést vkusně, bojíte-li se toho, zvolte červené doplňky, přehoz na sedací soupravu, či kusový červený koberec. S ohledem na nábytek a ostatní zařízení musíte vybrat tón červené barvy. Do některého interiéru se bude spíše hodit malinová červená, či bordó, do jiných místností sedne naopak zářivá jásavá červená.

Červená budí emoce, vášeň, podporuje energii. Možná si vaše návštěvy budou klepat na čelo, až uvidí váš obývací pokoj v červených tónech, ale dům si zařizujete především pro sebe a je důležité, aby se u vás doma líbilo především vám.

Červená se hodí do kuchyně, do obývacího pokoje, všude tam, kde je třeba rozproudit energii, život a komunikaci. Díky tomu, že je to barva vášně, se jí nemusíte bát zvolit ani do ložnice, ale pokud máte potíže se spánkem, zvolte spíše červené povlečení, než rovnou výmalbu zdí v sytě červené barvě.

Červená barva velmi dobře ladí s bílou, béžovou a šedou. Odvážlivci mohou zkusit nakombinovat sytě červenou a uhlově šedou barvu, když se vám to povede, výsledek bude jednoduše dechberoucí. Pozor ale na velikost místnosti, tuhle barevnou kombinaci volte pro místnost s dostatkem prostoru, protože opticky místnosti zmenšuje.

A co vy? Už máte doma nějakou červenou akcentní zeď? Jaké máte zkušenosti s červenými doplňky? Má někdo z vás doma tolik oblíbenou červenou kuchyňskou linku? Podělte se s námi o tipy, jak a s čím červenou barvu kombinovat.

Článek Červená do interiéru (ne)patří?!! byl publikován 13. září 2022 v 08.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...