Myslete v létě na svoje mazlíčky

Sponzorované odkazy:

Myslete v létě na svoje mazlíčky

Máme léto v plném proudu, a pokud vlastníte zahradu a zároveň domácího mazlíčka, pak jistě víte, že taková obyčejná zahrada může být pro vašeho rodinného chlupatého miláčka dokonce nebezpečná. Určitě vás nebudeme nabádat, abyste své mazlíčky zavírali doma a na zahradu je vůbec nepouštěli, ale třeba vám naše rady pomohou k tomu, aby vaše byla více „animal friendly“.

Ostřílené vlastníky pejsků a kočiček naše rady asi nepřekvapí, ale je spousta nových majitelů mazlíčků a ti nemusí některé vážné situace domyslet.

Například bazén. Všichni víme, že může být nebezpečný především pro malé děti, ale i váš mazlíček může upadnout, praštit se do hlavy a spadnout do bazénu. Máte bazén před takovým nebezpečím zabezpečen? Pokud ne, přečtěte si náš článek, ve kterém radíme, jak na to. Také můžete své pejsky postupně naučit na vodu a zkusit je naučit plavat, abyste byli více v klidu.

Dalším nebezpečím, které na domácí mazlíčky číhá, jsou veškeré elektroinstalace, které by mohli někde najít, či vyhrabat a kousnout do nich. Velmi pečlivě projděte zahradu a zajistěte veškerá tato místa.

Léto je jako stvořené pro posezení s přáteli a grilování. Vy určitě svému pejskovi nebudete dávat steak od pálivé omáčky, ale hosty nemusí napadnout, že když pejsek tak pěkně prosí, že by mu neměli dávat nic z jeho talíře. Taktně na to návštěvy pro jistotu upozorněte. Pejskům ani kočičkám rozhodně nedělá dobře grilované maso plné koření. Stejně tak ostatní pochutiny ze stolu, jako jsou například rozinky, hrozny, cibule, čokoláda, mohou být pro zvířata toxické. Odnesou to zažívacími potížemi, ale bohužel se stávají případy, kdy už se jim nedá pomoci.

Na zahradě má občas každý nějaké ty škůdce a obtížný hmyz. Existují nejrůznější pastičky, odpuzovače, repelenty, postřiky, herbicidy a podobné chemické „chuťovky“. Čas od času se jejich použití na zahradě nevyhnete. Pokud není zbytí, klidně je můžete využít, ale v takovém případě pak pejsky a kočičky nějakou dobu na zahradu nepouštějte! Máte-li podezření, že váš mazlíček něco z výše uvedeného požil, neprodleně vyhledejte veterináře. Mezi příznaky otravy repelenty patří slintání, zvracení, průjem, nadměrná žízeň a letargie.

Než začnete brát pejska či kočičku ven, ujistěte se, že váš plot je v pořádku a zvířátko je vybaveno čipem, známkou, pro případ, že by se vám ze zahrady zaběhlo.

Pejskům a kočičkám můžete pobyt na zahradě zpříjemnit. Udělejte jim nějaké klidné místečko ve stínu, kde budou mít granule a dostatek čisté pitné vody. Pejskové se také rádi smočí, můžete jim zakoupit malý bazének pro psy, či jim improvizovaně přistavit už nepotřebnou dětskou vaničku, či lavor. Samozřejmě záleží na velikosti vašeho ochránce.

Článek Myslete v létě na svoje mazlíčky byl publikován 26. července 2022 v 08.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...