Domácí pekárna: velký domácí pomocník

Tagy:  domácí pekárna, domácí chléb, kuchyňská technika

Sponzorované odkazy:

Domácí pekárna: velký domácí pomocník

Domácí pekárna přišla na náš trh poměrně nedávno, ale už tak se dostala do mnohých domácností. Kdo si ji pořídí a začne pravidelně využívat, si ji nemůže vynachválit. Domácí pekárna je téměř jako dar z nebes.

Proč si pekárnu pořídit

Domácí pekárna má mnoho výhod a ty jsou také důvodem, proč nečekat a pořídit si ji. S domácí pekárnou můžete mít na stole teplé pečivo kdykoliv si umanete a navíc přesně takové, jaké chcete. S domácí pekárnou je pečivo zdravější a levnější a je vyrobené z přesně takových přísad, které vám chutnají. V pekárně bez problému upečete i zdravé celozrnné pečivo, čímž děláte děláte mnoho pro své zdraví. Ranní ještě teplý plátek celozrnného chleba s plátkem šunky či sýra a sklenkou džusu tvoří vyváženou, chutnou a zdravou snídani. Domácí pekárny mívají mnoho zajímavých funkcí a kromě pečení slaného pečiva v ní můžeme připravíme i sladké pečivo a také těsto, které bychom v ruce dlouho a těžce vypracovávali.

Jak vybrat pekárnu

Pekárnu můžeme vybírat podle velikosti, aby vyhovovala potřebám malé či velké rodiny. V hmotnosti upečeného chleba může být téměř dvojnásobný rozdíl a to ocení velká rodina, která potřebuje velký chleba. Pekárny se pohybují v různých cenových relacích, a to podle velikosti a funkcí. Nejlevnější seženeme i za méně než 1.000 Kč. Ty dražší s širokým spektrem programů i za více než 4.000 Kč. Proto je dobré rozmyslet si nároky, které na naši pekárnu budeme mít. Lepší pekárny mají funkci tzv. odloženého startu, což znamená že do pekárny vložíme suroviny a nastavíme čas, kdy chceme mít pečivo hotové. Díky tomu nás i po celodenním shonu uvítá doma čerstvé, právě dopečené pečivo.

Domácí pomocník MoulinexDomácí pomocník Moulinex

Tipy, k čemu všemu pekárnu využít

Pekárna obvykle slouží především k přípravě chleba, který lze připravit i z celozrnné mouky a k tomu přimíchat nejrůznější příměsi, jako slunečnicová či dýňová semínka, lněná semínka, ovesné vločky, libovolné množství kmínu či vlašské ořechy. V pekárně můžeme připravit kdejaké těsto, například i na pizzu. Připravit lze dokonce i knedlíky či sladké pečivo, jako třeba výborný mazanec s kandovaným ovocem, rozinkami či oříšky. Upečte si také makovec, vánočku či bábovku. Z domácí pekárny si zkrátka pochutnáte téměř na čemkoliv a vždy máte 100% jistotu, že v pečivu nejsou konzervační látky, barviva, ani další složky, které do něj vůbec nepatří.

Článek Domácí pekárna: velký domácí pomocník byl publikován 17. ledna 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...