Jak zařídit příliš malé místnosti?

Sponzorované odkazy:

Jak zařídit příliš malé místnosti?

Ne každý z nás má to štěstí, aby žil v několikapokojovém domě se třemi koupelnami a obývacím pokoji ve velikosti obvyklého bytu. Pokud vás čeká zařizování menších místností, náš článek vám poradí, jakých věcí se zbavit a které naopak použít, aby i velmi malé pokoji vypadaly větší, než doopravdy jsou.

U malých místností je méně víceU malých místností je méně více

Dříve, než se pustíte do zařizování a nákupu nového nábytku, měli byste si doma všechny věci, nábytek a oblečení roztřídit a zorganizovat. Malé místnosti nemohou být přeplněné od podlahy ke stropu. Pro vás bude zásadní snažit se žít minimalistickým stylem. Mějte doma jen věci, které nutně potřebujete a které vám dělají radost. Pozor na přílišné dekorace. Ty mohou v opravdu malém prostoru působit spíše jako nepořádek než jako dekorativní prvek.

Nábytek v jednom stylu

V menších místnostech vypadá lépe, když jsou zařízeny nábytkem ve stejném, či velmi podobném dekoru. Skříňka pod televizi, konferenční stolek a poličky – každé v jiné barvě bude působit roztříštěně a opticky to zabere více prostoru.

Volte funkční nábytek

V malém bytě oceníte konferenční stolek, sedací soupravu i postel s úložným prostorem na sezónní věci, na lůžkoviny pro hosty i na doklady, které si musíte uschovat a nesmíte vyhodit.

Pozor na nepořádek na nočním stolkuPozor na nepořádek na nočním stolku

Pusťte do svých místností světlo

Vyvarujte se natírání zdí příliš tmavou barvou, dlouhých zatemňovacích závěsů a nepropustných záclon. Čím více denního světla do vaší místnosti pustíte, tím větší bude vypadat. Tmavé místnosti působí spíše jako neobyvatelná nora.

Využijte hru zrcadel

Nebojte se do obývacího pokoje umístit nějaké zajímavé zrcadlo, díky němu bude váš příbytek vypadat větší a světlejší.

Volte podobný nábytekVolte podobný nábytek

Nezaplňujte prostor zbytečnými dekoracemi

Na konferenčním stolku stačí jedna soška, svíčka, či váza s květinami. Barvu dodejte prostoru pomocí nějakých efektních dekoračních polštářků, plédu se zajímavou texturou. Polštářků by také nemělo být mnoho. Rozečtené časopisy schovejte do šuplíku, jinak budou na konferenčním stolku zbytečně zabírat prostor. Místo dvou křesel pro návštěvy můžete koupit taburety s úložným prostorem, které v době nepoužívání půjdou zasunout pod konferenční stolek, či podél sedací soupravy. Do úložného prostoru taburetů můžete schovat deky, plédy, časopisy, či pár hraček. Děti si často rády hrají v obývacím pokoji, i když mají svůj pokojíček. Tímto způsobem budou mít hračky po ruce, ale vám odpadne povinnost je každý večer nosit zpátky do dětského pokoje.

Článek Jak zařídit příliš malé místnosti? byl publikován 23. dubna 2022 v 08.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...