Zůstávají vaši mazlíčci doma, když jedete na dovolenou? A víte, jak jim pobyt doma usnadnit?

Sponzorované odkazy:

Zůstávají vaši mazlíčci doma, když jedete na dovolenou? A víte, jak jim pobyt doma usnadnit?

Určitě se po roce a půl nejrůznějších příkazů a zákazů, které se týkali koronaviru, těšíte na dovolenou. Vaši domácí mazlíčci si určitě zvykli, že jste s nimi trávili více času doma. Nyní nastává situace, kdy vy pojedete na dovolenou a oni zůstanou doma samotní.

Domácí mazlíčciDomácí mazlíčci

A i když jim seženete někoho, kdo je dojde občas nakrmit a na chvíli jim udělat společnost, existuje spousta způsobů, jak jim pobyt doma o samotě ulehčit.

Utahejte je

Před tím, než odjedete, vezměte pejska na opravdu dlouhou procházku, s ostatními mazlíčky si pořádně pohrajte, alespoň první den budou rádi, že mohou odpočívat a budou unavení natolik, že nebudou ničit vybavení domácnosti. Také jim po domě rozmístěte nejrůznější hračky, nejlépe nové, aby je dlouho bavily.

Mazlíčci mohou trpit úzkostíMazlíčci mohou trpit úzkostí

Zvykněte je na pobyt o samotě

Koťátka a štěňátka potřebují pozornost pořád, staršího mazlíčka postupně učte na to, že se nemusí doma sám bát a ani nemusí štěkat a výt. Když bude zvyklý být o samotě, bude vědět, že se vždy vrátíte a nebude tolik vyvádět.

Bezpečné místo

Před odjezdem vytvořte pro svého domácího mazlíčka tichý a útulný koutek, kam se bude moci schovat, když se bude bát. Také po bytě posbírejte léky, květiny a podobné věci, které by mohl mazlíček sníst a otrávit se. Nezapomeňte úklidové prostředky a jiné chemikálie uzavřít do nějaké nepřístupné místnosti.

Rozlučte se a dejte jim odměnuRozlučte se a dejte jim odměnu

Zapojte úplatky

Už v době, kdy mazlíčka trénujete na to, aby zůstal doma sám, dejte mu při odchodu nějakou dobrůtku. Řekněte klidným hlasem, že odcházíte a rázně odejděte. Když se s mazlíčkem budete dlouho loučit, budete smutní, či dokonce budete plakat, můžete zhoršit jeho úzkost.

Zanechte po sobě stopy

Psi i kočky cítí mnohem lépe než my lidé. Proto milují vůni svých páníčků. Když necháte v blízkosti jejich pelíšku své tričko, které voní jako vy, nebude se jim po vás tolik stýskat.

Vytvořte jim pelíšekVytvořte jim pelíšek

Dávkovače potravy

I když bude vašeho pejska, či kočičku chodit někdo krmit, můžete jim dopřát a pořídit fontánku na vodu a dávkovače suché potravy. Existují dokonce i elektronické dávkovače pamlsků.

Papoušci ocení puštěné rádioPapoušci ocení puštěné rádio

Pusťte jim hudbu

Hudba dokáže vaše domácí mazlíčky uklidnit a pomoci jim, aby se cítili bezpečně a komfortně. Klidně jim nechte puštěné rádio. Zejména ptáci jej ocení, budou mít pocit, že na ně někdo mluví.

Článek Zůstávají vaši mazlíčci doma, když jedete na dovolenou? A víte, jak jim pobyt doma usnadnit? byl publikován 7. srpna 2021 v 09.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...