Zůstávají vaši mazlíčci doma, když jedete na dovolenou? A víte, jak jim pobyt doma usnadnit?

Sponzorované odkazy:

Zůstávají vaši mazlíčci doma, když jedete na dovolenou? A víte, jak jim pobyt doma usnadnit?

Určitě se po roce a půl nejrůznějších příkazů a zákazů, které se týkali koronaviru, těšíte na dovolenou. Vaši domácí mazlíčci si určitě zvykli, že jste s nimi trávili více času doma. Nyní nastává situace, kdy vy pojedete na dovolenou a oni zůstanou doma samotní.

A i když jim seženete někoho, kdo je dojde občas nakrmit a na chvíli jim udělat společnost, existuje spousta způsobů, jak jim pobyt doma o samotě ulehčit.

Utahejte je

Před tím, než odjedete, vezměte pejska na opravdu dlouhou procházku, s ostatními mazlíčky si pořádně pohrajte, alespoň první den budou rádi, že mohou odpočívat a budou unavení natolik, že nebudou ničit vybavení domácnosti. Také jim po domě rozmístěte nejrůznější hračky, nejlépe nové, aby je dlouho bavily.

Zvykněte je na pobyt o samotě

Koťátka a štěňátka potřebují pozornost pořád, staršího mazlíčka postupně učte na to, že se nemusí doma sám bát a ani nemusí štěkat a výt. Když bude zvyklý být o samotě, bude vědět, že se vždy vrátíte a nebude tolik vyvádět.

Bezpečné místo

Před odjezdem vytvořte pro svého domácího mazlíčka tichý a útulný koutek, kam se bude moci schovat, když se bude bát. Také po bytě posbírejte léky, květiny a podobné věci, které by mohl mazlíček sníst a otrávit se. Nezapomeňte úklidové prostředky a jiné chemikálie uzavřít do nějaké nepřístupné místnosti.

Zapojte úplatky

Už v době, kdy mazlíčka trénujete na to, aby zůstal doma sám, dejte mu při odchodu nějakou dobrůtku. Řekněte klidným hlasem, že odcházíte a rázně odejděte. Když se s mazlíčkem budete dlouho loučit, budete smutní, či dokonce budete plakat, můžete zhoršit jeho úzkost.

Zanechte po sobě stopy

Psi i kočky cítí mnohem lépe než my lidé. Proto milují vůni svých páníčků. Když necháte v blízkosti jejich pelíšku své tričko, které voní jako vy, nebude se jim po vás tolik stýskat.

Dávkovače potravy

I když bude vašeho pejska, či kočičku chodit někdo krmit, můžete jim dopřát a pořídit fontánku na vodu a dávkovače suché potravy. Existují dokonce i elektronické dávkovače pamlsků.

Pusťte jim hudbu

Hudba dokáže vaše domácí mazlíčky uklidnit a pomoci jim, aby se cítili bezpečně a komfortně. Klidně jim nechte puštěné rádio. Zejména ptáci jej ocení, budou mít pocit, že na ně někdo mluví.

Článek Zůstávají vaši mazlíčci doma, když jedete na dovolenou? A víte, jak jim pobyt doma usnadnit? byl publikován 11. července 2021 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...