Pozvěte jaro do domu

Sponzorované odkazy:

Pozvěte jaro do domu

Letošní zima se zdá být díky všem těm opatřením nekonečná. Také s netrpělivostí vyhlížíte jaro a první hřejivé sluneční paprsky? Přivolejte jaro tím, že si doma uděláte jarní náladu o chvíli dříve. Některé barvy a doplňky přímo evokují jarní náladu, veselost a hravost. Které to jsou?

Narcisy jsou symbolem jaraNarcisy jsou symbolem jara

Nejprve se rozhlédněte po svém bytě či domě. Jak jej máte zařízený? Převládá u vás nějaký styl? Či jste se spokojili s nejrůznějšími kousky nábytku, které byly ve výprodeji?

Pokud chcete jarně dekorovat byt, musíte si nejdříve promyslet, aby jarní dekorace korespondovaly se stávajícím vybavením, jinak by váš dům působil ještě více chaoticky.

Klidně zůstaňte u zařízení v neutrálních tónech, ale pro jemný kontrast zvolte dekorace, polštářky, či přehozy v typicky jarních barvičkách. Nejoblíbenějšími jarními barvami jsou odstíny bledě růžové, krémově žluté a světle modré a zelenkavé.

Bleděmodrá je velice oblíbenáBleděmodrá je velice oblíbená

Vzory

Vzory vám s dekorací domu také pomohou. Jarní květinové vzory, struktury listů, či žíhané látky, doplní neutrálně zařízený obývací pokoj. Nemusíte to se vzory přehánět. Bude stačit květinový přehoz na sedací soupravu, či závěsy s jarními květinami. Vzory můžeme doplnit jednobarevnou zelenkavou lampičkou na čtení, či žlutým dekorativním polštářkem.

Skvěle působí kontrast bílé a zelenéSkvěle působí kontrast bílé a zelené

Zelená a bílá

Krásný a čistý způsob zařízení je zvolit kontrast zelené a bílé barvy. Tato kombinace působí živě a hravě a bílá v kontrastu se zelenou působí nadpozemsky čistě a křehce.

Květiny pomohou s romantickou atmosférouKvětiny pomohou s romantickou atmosférou

Květiny oživí interiér

Jarní romantickou atmosféru vám pomohou vytvořit květiny. Ať již řezané, tak i klasické pokojové zasazené v květináči. Záleží jen na vás, zda zvolíte květiny kvetoucí, anebo ty, které mají zajímavé listy.

Jarní zelená působí hravěJarní zelená působí hravě

Výmalba interiéru

Uklidňující vlastnosti modré jsou prokázány nesčetným množstvím studiím. Bledě modrá má výhodu, že ladí se světle zelenkavou, ale i růžovou. Je tak ideální základní barvou ke každému zdobení.

Chybu neuděláte, když jednu stěnu vymalujete světle modrou jarní barvou, která připomíná nebe při východu slunce.

Ozdobte okna

Na parapety umístěte kvetoucí narcisky, či africké fialky, tyto květiny působí velmi křehce a navíc vám svými barvami rozzáří obývací místnost.

Článek Pozvěte jaro do domu byl publikován 27. února 2021 v 09.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...