Rozsviťme interiér dožluta

Tagy:  barva, barvy, žlutá barva, interiérové barvy, malujeme byt, malba, výmalba bytu

Sponzorované odkazy:

Rozsviťme interiér dožluta

Barvy jsou smyslem života, barvy nám zvednou náladu, vyvolávají v nás určité emoce nebo nás nutí k určitým činům. Některé barvy mají tu schopnost přinutit nás více vnímat, jiné v nás naopak vzbuzují nezadržitelné chutě, jsou ale i barvy, které nás nutí být ve střehu a bdít, či barvy, které nás dokáží rozveselit.

K velmi oblíbeným interiérovým barvám patří barva žlutá, která dokáže prostor rozsvítit, vykouzlí nám úsměv na tváři a působit útulně. Barvu žlutou můžeme kombinovat téměř se všemi ostatními barvami, ale pozor na kombinaci s barvou černou. Tato kombinace v lidech vzbuzuje pocit nebezpečí, ohrožení. Možná je to dáno tím, že touto kombinací barev disponují vosy a sršáni, před kterými máme respekt a určitou míru obavy. Žluto-černé barevné kombinaci se tudíž vyvarujme v ložnicích či dětských pokojích.

Žlutá barva má tu vlastnost opticky prostor přeorientovat, pokud natřeme dvě protější stěny na žluto, prostor se nám opticky zvětší. V případě, že žlutou vymalujeme strop, výška místnosti se nám opticky prodlouží. Žlutou barvou můžeme také zvýraznit stěnu, na které umístíme tmavší doplňky nebo oblouk, který nám dokáže opticky rozbít jednotlivé místnosti, nikoliv je sloučit v jednu.

netradiční použití žluté barvy v koupelněnetradiční použití žluté barvy v koupelně
žlutá odkáže interiér bezpochyby rozveselitžlutá odkáže interiér bezpochyby rozveselit

Zdroj: http://freshome.com/…ng-interiors

Článek Rozsviťme interiér dožluta byl publikován 11. února 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...