Omezený rozpočet a velké změny v interiéru? My víme, jak na to!

Sponzorované odkazy:

Omezený rozpočet a velké změny v interiéru? My víme, jak na to!

Díky tomu, že trávíme více času doma, uvědomujeme si, že je důležité mít to doma hezké, abychom se cítili psychicky v pohodě. Domov je nejen střecha nad hlavou, ale je to také místo pro odpočinek, relaxaci a setkávání s přáteli a rodinou. Pokud jste se rozhodli letos na jaře předělat svůj domov, ale máte omezený rozpočet, čtete ten správný článek. Poradíme vám, jak i s minimem financí udělat z domu domov.

Jak to mít doma krásné?Jak to mít doma krásné?

Dejte svému nábytku prostor

Základním dekoračním tipem na předělání prostoru, je přemístit pohovky od stěn, ale také je zkuste přemístit od ostatních klíčových kusů nábytku. Obecně platí, že mezi sezením a centrálním konferenčním stolkem musí být vzdálenost 45 cm. Pokud jde o nákup konferenčního stolku, volte správné proporce. I tak obyčejná změna, jako je nákup nového stolku, udělá v obývacím pokoji divy. Obyčejný konferenční stolek stojí pár tisíc a pomůže vám vylepšit vzhled vašeho obýváku.

Dalším tipem je to, že v každé místnosti vyberte kus nábytku, který necháte zazářit. Je jedno, jestli to bude sedací souprava, či starodávná komoda po babičce. Musí to být kousek, který je něčím zajímavý. Barvou, texturou, či provedením. Celá místnost pak bude díky jednomu originálnímu solitéru působit luxusněji.

Nepřehánějte to s barevnými kombinacemiNepřehánějte to s barevnými kombinacemi

Vytvořte dojem většího prostoru

Máte nízké stropy? To vůbec nevadí. Můžete vytvořit dojem většího prostoru tím, že si vyberete nízkoprofilový nábytek, jako jsou pohovky, konferenční stolky a komody. Ty doplňte vysokými štíhlými policemi, které opticky přidávají místnosti pár centimetrů výšky navíc.

Látky jsou důležité

Nejrůznější vrstvy dělají dům útulnějším. Najděte zpočátku jednu dominantní látku, záclony, potah sedací soupravy nebo koberec. Pak začněte vrstvit přidáním látek menšího rozsahu na polštáře a přehozy. Myslete na svůj dekor, pokud jde o vrstvy, které mají být vytvořeny – například v pořadí barva, vzor, textura, osvětlení. Pro příklad – na sedací soupravě máte květinový motiv. Na kterém jsou například růžové růže. Na sedací soupravu umístíte dekorativní polštářky v této barvě, do vázy umístíte podobnou květinu a stínítko lampy na čtení bude buď v podobném květinovém motivu, nebo ve stejné barvě jako dekor na sedací soupravě.

Obrázky zútulní místnostObrázky zútulní místnost

Zavěste obrazy a fotografie do dokonalé výšky

Klíčovým pravidlem interiérového designu pro zavěšení obrázků a obrazů je neumísťovat je příliš vysoko. Dokonalá výška je tedy v úrovni očí, která je přibližně 145 cm od podlahy ke středu obrazu. Skvěle vypadá jeden velký, centrální obraz, menší obrázky, či fotografie můžete zavěsit vedle něj.

Zrcadla

Zrcadla pomáhají přidat do místnosti světlo a hloubku. Díky zrcadlům tak můžete přičarovat do vaší místnosti více přirozeného světla. Večer naopak při použití LED světýlek, či svíček, zrcadla pomohou znásobit romantickou atmosféru.

Zrcadla zvětší prostorZrcadla zvětší prostor

Osvětlení

Při zvažování osvětlení si dejte záležet. Vyberte nejen druh a teplotu žárovek, ale také design samotného svítidla vám skvěle pomůže doladit váš domov k dokonalosti.

Závěsy působí honosněZávěsy působí honosně

Oblečte si okna

Pokud máte malé okno, udělejte iluzi něčeho mnohem většího tím, že pověsíte závěsy až za okraj okna, aby jej zarámovaly, okno bude vypadat mnohem širší.

Stejným principem fungují závěsy i vertikálně. Použijeme-li závěsy dlouhé až na zem, okno opticky protáhnou.

Fotografie: Pinterest.com, Pixabay.com

Článek Omezený rozpočet a velké změny v interiéru? My víme, jak na to! byl publikován 23. února 2021 v 09.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...