Holčičí království

Sponzorované odkazy:

Holčičí království

Máte doma malou princeznu, či několik? Tak jistě přemýšlíte, jak jim zařídit jejich princeznovské království tak, aby byly spokojené a sladce spinkaly, jako pověstná Princezna na hrášku. Zařídit dívčí pokoj prakticky, kreativně a tak, aby nevypadal jako růžová cukrová vata, není jednoduchá věc a tak vám přinášíme pár tipů, jak na to.

Jak vybavit pokoj pro holky?Jak vybavit pokoj pro holky?

Dívčí pokoj musí být nejen podle vkusu vašich dcer, ale musí vyhovovat měnícím se potřebám – od batolete, až po dospívající slečnu. Nechcete-li každé dva roky znovu a znovu kupovat nový nábytek, zařizujte dívčí pokoj tak, abyste ho mohli obměnit snadno pomocí dekorací a nábytek volte rostoucí a s nadčasovým designem.

Použijte černobílé barevné schéma

Monochromatické barevné schéma je perfektní, pokd vaše dcera není typická princeznička. Je to jednoduchý způsob, jak vytvořit neutrální místnost, aniž byste se drželi stereotypní bílé ložnice. Několik chytrých doplňků, jako je svítidlo vyrobené z větve, sedačka na válení, dekorační polštářky zajistí, že pokojíček bude růst s vaší dcerou.

Zkuste černobílouZkuste černobílou

Barevné stěny

Bezpochyby existuje velmi velká šance, že vaše dcera nebude toužit po ničem jiném než po zářivě růžové ložnici. Pokud po růžové výmalbě vaše dcera touží, nebojte se toho a klidně vymalujte celý pokoj na růžovo, ale doufejte, že její záliba v růžové barvě ji bude doprovázet ještě hodně dlouho. Výraznou barvu na stěnách trochu „zklidněte“ dekoracemi v decentních barvách, aby pokojíček nepůsobil křiklavě a přeplácaně.

Tapety

Jednu stěnu v pokoji vymezte pro tapety. Jejich dekor budete moci snadno obměňovat tak, jak se bude měnit vkus vaší dcery s postupem času. Větším slečnám dovolte, aby si nalepily plakáty jejich oblíbených herců, či zpěváků.

Podporujte kreativitu

Je jedno, kolik je vaší dceři roků, dovolte, aby se její osobnost odrážela i ve vzhledu pokoje. Vytvořte prostor pro vystavení výrobků, takovou malou uměleckou galerii u vás doma. Nejenže ji budete motivovat k dalšímu tvoření, ale získáte díky tomu mnoho dekorací.

Upravte starou komoduUpravte starou komodu

Proměňte komodu na umělecké dílo

Máte doma nepoužívanou komodu, poproste vaši dceru, ať přiloží ruku k dílu a společně ze staré nepoužívané komody vytvořte umělecký kus nábytku, který bude dominovat dětskému pokoji a v jehož šuplících bude prostor pro všechny holčičí nezbytnosti.

Chytré ukládání věcí

Děvčata potřebují spoustu úložných prostor – pro oblečení, hračky, princeznovské šaty, vlasové doplňky a nejrůznější propriety. Snažte se tak do dívčí ložnice vmáčknout co nejvíce úložných prostor.

Velké slečny potřebují více prostoruVelké slečny potřebují více prostoru

Myslete na návštěvy

Nezapomeňte na to, že holky si domů často vodí kamarádky a tak pro návštěvy připravte posezení – sedací vaky, či rozkládací křesílko na spaní, až budou chtít pořádat pyžamovou party.

Článek Holčičí království byl publikován 2. února 2021 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...