Podlaha do dětského pokoje

Tagy:  laminátová podlaha, dřevěná podlaha, marmoleum

Sponzorované odkazy:

Podlaha do dětského pokoje

Budujete nebo rekonstruujete dětský pokoj a přemýšlíte, jaká podlaha tam bude nejvhodnější? Tak samozřejmě chcete takovou, která je odolná proti poškrábání a vlhkosti, jistě také chcete, vybyla hřejivá, protože děti si nejraději a nejčastěji hrají na zemi. Tak kterou tedy vybrat?

Dřevěná a laminátová podlaha

Dřevěná podlahaDřevěná podlaha Autor: i-podlahy.cz

Laminátová podlahaLaminátová podlaha Autor: i-podlahy.cz

Dřevěné podlahy mají dlouhou životnost, jsou pevné, dobře izolují a dobře se udržují. Na rozdíl od koberců nezadržují prach, a tudíž jsou vhodné pro alergiky a astmatiky. Při poškození je možné prkno vyměnit nebo obrousit a znovu přelakovat. Nevýhodou je vyšší cena a absorpce vlhkosti. Zároveň pokud přemýšlíte nad podlahovým topením, je dřevěná podlaha nevhodná.

Laminátové podlahy vzniky v sedmdesátých letech a staly se velkým hitem. A není divu, jejich pokládka je rychlá a snadno se dají rozebrat, snadno se udržují, jsou odolné proti skvrnám a nevadí jim ani jehlové podpatky. Nevýhodou je chladnější a tvrdší povrch, a také je nutné položit pod ně protihlukové podložky.

Marmoleum

MarmoleumMarmoleum Autor: i-podlahy.cz

Marmoleum není žádná novinka, vyrábí se již od konce devatenáctého století. Dříve se používalo hlavně v tělocvičnách, nemocnicích nebo jeslích. V současnosti ho stále více lidí preferuje i v domácnostech proto jeho výhodné vlastnosti.

Jedná se o linoleum z přírodního materiálu, kde v základu je lněná fermež s příměsí pryskyřice, vápence, pigmentů a močky ze dřeva a korku. Mezi jeho výhody patří dlouhověkost, dobré tepelné vlastnosti, potlačení množení bakterií a mikroorganismů, takže se hodí pro alergiky a astmatiky. Dále také tlumí hluk a šetří klouby, je odolné vůči poškrábání, vodě a vlhkosti, je vhodné na podlahové vytápění a na výběr je pestrá škála barev. Pořizovací cena je ve srovnání s laminátovou podlahou vyšší, ale oproti dřevěné zas nižší. Takže takový zlatý střed s veškerými výhodnými vlastnosti pro dětský pokoj.

Článek Podlaha do dětského pokoje byl publikován 10. ledna 2018 v 08.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...