Obývací pokoj snů

Sponzorované odkazy:

Obývací pokoj snů

Když se jedná o místnosti, které mají návštěvě ukázat, že máte opravdu vkus, kromě vaší vstupní chodby neexistuje žádný jiný prostor, který by o vás povědět více, než právě obývací pokoj. Není divu, že to chcete, aby byl prostě úchvatný, zval k posezení a byl podle nejnovějších trendů. Jak tedy zařídit a vybavit obývací pokoj, aby si z něj vaše návštěvy doslova „sedly na prdel“?

Díky tomu, že čtete tento článek, dá se předpokládat, že se zajímáte o interiérový design a sledujete nejnovější trendy, co se zařízení a dekorací domu týkají. V našem článku se dozvíte, co odliší běžný obývací pokoj, od obývacího pokoje snů.

Při zařizování obývacího pokoje je opravdu důležité se držet hesla dvakrát měř, jednou řež. I když raději měřte stokrát, řežte jednou a nakupujte až po opravdu důkladném promyšlení celého konceptu. Pokud chcete, aby se ve vašem obývacím pokoji snoubily trendy a vaše osobitost, aby se v něm dobře cítila návštěva, i vaše rodina, je to opravdu výzva.

Když budete znát své požadavky, pomůže vám to přemýšlet o tom, jak budete vy, vaše rodina a vaši přátelé trávit čas společně v tomto prostoru. Může to být rozdíl mezi tím, zda váš obývací pokoj bude hezký pouze na fotce, anebo bude funkční a praktický. V obývacím pokoji by neměly chybět určité zóny – pro komunikaci a zábavu, lenošení, sledování televizoru, ale také pro zklidnění – například čtecí koutek. Nezapomínejte ani na to, že obývací pokoj je takovou výstavní skříní našich životů a velice často se zde také vystavují rodinné fotografie a nejrůznější dekorace – vše musí mít myšlenku a být vzájemně propojené, ať již barvou rámečku, či podobným stylem. Zároveň fotografií, dekorací a ozdobných polštářků nesmí být příliš mnoho, jinak by to u vás doma mohlo vypadat jako v antikvariátu. Při vystavování fotografií a seskupování dekorací se držte pravidla tří kusů.

Za mě je největším prohřeškem vystavování umělých nepěkných květin. Kupte si raději čas od času řezané květiny, které jak obývací pokoj, tak i jídelnu dokáží pozvednout o několik levelů výše. Nechcete-li utrácet za čerstvé řezané květiny, zvolte květiny v květináči se zajímavými listy, kdy obal na květináč může být dalším dekorativním prvkem. Umělé květiny – a ano i ty reálně vypadající prostě vypadají lacině.

Dalším nelehkým úkolem při zařizování obývacího pokoje, je rozmístit nábytek tak, aby místnost nepůsobila přeplněně, přitom nabídla dostatek místa na sezení (ležení). Pamatujte na to, že televizor nemusí být jediným ústředním bodem zájmu v obývacím pokoji. Co takhle sezení u krbu? Do obývacího pokoje dodá vizuální „texturu“ také odpovídající osvětlení. Design světel je na vás, ale kromě centrálního osvětlení na stropě, by nemělo chybět bodové a náladové osvětlení – stojací lampa, lampička, či svíčky.

Nemusíme vám říkat, jaký vliv mají barvy v našich domovech, a obývací pokoj je tím nejlepším místem, kde jim můžete vzdát hold, samozřejmě tím správným způsobem. Ať už máte rádi neutrální obývací pokoj nebo eklektičtější a maximalističtější styl a nebojíte se použít design s pruhovanými akcentovými židlemi, sedací soupravou a dalšími barevnými detaily, je důležité vybrat barevnou paletu, která spojuje celé vaše designové schéma vašeho obývacího pokoje.

Článek Obývací pokoj snů byl publikován 7. května 2024 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...