Zapáchá Vám vysavač? Změňte to!

Zapáchá Vám vysavač? Změňte to!

Pokud máte doma pejska nebo kočičku, jistě víte, že vysavač je velký pomocník při úklidu chlupů Vašeho mazlíčka. Jak ale vyřešit, že sáčkový vysavač s vysátými zvířecími chlupy po čase začne nepříjemně páchnout?

Máte-li domácího mazlíčka, pořiďte si antibakteriální vůně do vysavačeMáte-li domácího mazlíčka, pořiďte si antibakteriální vůně do vysavače

Za tento zápach mohou bakterie, které se na zvířecích chlupech v sáčku do vysavače rychle množí a jejich výměšky způsobují nepříjemný odér. Zabránit jejich přílišnému namnožení a zápachu, který je s tím spojený, můžete tím, že budete sáček často měnit, nejlépe po několika dnech. Při ceně sáčků do vysavačů je to však řešení velmi neekonomické.

Sáčky do vysavače Anti-odour

Naštěstí již výrobci vysavačů a příslušenství k nim myslí i na chovatele mazlíčků. Na trhu naleznete speciální sáčky do vysavače s názvem Anti-odour. Jsou to protizápachové sáčky, které mají oproti klasickým sáčkům navíc vrstvu zachycující pachy. Tato speciální vrstva je nejčastěji tvořena aktivním uhlím zachytávajícím zápach nebo obsahuje zinek. Tyto vrstvy se často i kombinují.

Pokud vysavač zapáchá i po výměně sáčku Anti-odour, dostali se bakterie i na filtry vysavače a do těsnících molitanů. V takovém případě vám může pomoci pouze servis, kde jsou schopni vysavač rozebrat a všechny zanesené díly vyměnit.

Co když pro váš vysavač protizápachové sáčky nejsou?

I když jsou sáčky Anti-odour skvělým způsobem, jak vyřešit zápach z vysavače, nelze je použít do všech typů vysavačů. Pokud nechcete hned měnit vysavač za jiný, který by byl bezsáčkový nebo by do něj bylo možné protizápachové sáčky použít, je tady ještě jedna možnost. Nebo spíše kombinace možností – antibakteriální sáčky a antibakteriální vůně.

Výrobci vysavačů a příslušenství, myslí i na chovatele mazlíčkůVýrobci vysavačů a příslušenství, myslí i na chovatele mazlíčků

Antibakteriální sáčky do vysavače

Speciální sáčky, které jsou vyrobené z vícevrstvé netkané textilie a baterie spolehlivě zachytí. Sice nedokáží zabránit množení bakterií uvnitř sáčku, nedovolí ale, aby se bakterie rozšířily do dalších částí vysavače, jejichž výměna je složitější.

Protože jsou sáčky vyrobeny z netkané textilie, která je pevnější než papír, odolají protržení i pokud nasajete zbytkovou vlhkost nebo střepy. Navíc se méně zanášejí než papírové sáčky a lépe se přizpůsobí tvaru odpadní nádoby.

Antibakteriální vůně do vysavače

V boji se zapáchajícím vysavačem Vám mohou pomoci i antibakteriální vůně do vysavače. Ty jsou tvořeny přírodním zeolitem, který je napuštěný parfémem, který se získává z výtažků z rostlin a má protizánětlivé a antimikrobiální účinky. Zeolit navíc váže vlhkost a zamezuje tak množení mikroorganismů v sáčku. Vůně se při zahřátí při vysávání uvolňuje, provoní celou místnost a zakryje nepříjemné pachy.

Článek Zapáchá Vám vysavač? Změňte to! byl publikován 1. září 2020 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...