Jak probíhá sanace vlhkého zdiva?

Jak probíhá sanace vlhkého zdiva?

S příchodem chladného a vlhkého počasí se pozná, jak kvalitní izolaci zdiva má vaše nemovitost. Bohužel, u starších rodinných domů je izolace nedostatečná, což se potom projevuje vlhnutím stěn a dalšími nedostatky (plíseň, vlhký vzduch v místnostech apod.). V takovém případě na scénu nastupuje sanace, což je speciální proces, jenž zajišťuje optimální izolaci.

V současné době existuje několik možností, jak se provádí profesionální sanace vlhkého zdiva. Velké oblíbenosti se v posledních letech těší chemická injektáž, kterou je možné aplikovat na takřka všechny druhy vlhkého zdiva, což je její hlavní přednost.

Výhody chemické injektáže

Chemická injektáž se provádí tak, že se vyplní, případně pouze zúží póry stavebních hmot, a to za pomoci různých látek. Často se používají silikonové mikroemulze, silikonové krémy, akrylátové gely a polyuretanové pryskyřice.

Mezi výhody patří jednoduchost, rychlost, šetrnost, variabilita použití a možnost provedení rubových i plošných izolací. Stejně tak vás nadchne, že si postačíte s jednostranným přístupem k izolovanému zdivu.

Další způsoby sanace vlhkého zdiva

Podřezání vlhkého zdiva řetězovou pilou, foto: izolacehroz.czPodřezání vlhkého zdiva řetězovou pilou, foto: izolacehroz.cz

Setkat se však můžete i s jinými technologiemi, jako je například podřezání vlhkého zdiva, které se provádí dvojím způsobem. Pokud zvolíte podřezání zdiva řetězovou pilou, počítejte s tím, že musíte mít pouze cihelné zdivo s vodorovnou průběžnou ložnou spárou. Všechny druhy zdiva zvládne naopak diamantová pila, která nepotřebuje průběžnou ložnou spáru jako předchozí způsob.

Se sanací vlhkého zdiva vám pomůže specialista František Hróz, jenž se zabývá izolacemi a sanacemi vlhkých budov dlouhá léta. Garantuje nejnižší ceny, která se však neodráží na kvalitě. Práce je odvedena svědomitě a perfektně. František Hróz kromě výše uvedených metod nabízí i svislou izolaci, aktivní elektroosmózu a podobně.

Článek Jak probíhá sanace vlhkého zdiva? byl publikován 14. října 2019 v 23.30 v rubrice Dům. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...