Bojujte s vlhkými zdmi

Bojujte s vlhkými zdmi

Máte doma vlhké zdi? Pak je třeba s tím něco dělat – čím dříve, tím lépe. A co přesně? Samozřejmě nejlepší řešení vhodné právě pro vaši stavbu vám navrhne odborník. Pojďme se však alespoň ve stručnosti podívat na některé metody sanace.

Když jsou vlhké zdi…

Pokud se vám stává, že vám doma (nebo kdekoliv jinde) vlhnou zdi, rozhodně nejde o problém, nad kterým byste mohli mávnout rukou. Vlhkost stavbu ničí. Může mít vliv na celou zděnou konstrukci, ale negativně ovlivňuje i její tepelněizolační vlastnosti. Celkově vlivem mokra dochází k znehodnocování stavby.
Určitě je na místě také zmínit zdravotní hledisko. Vlhké zdivo je živnou půdu pro růst plísní, a ty nejsou pro naše zdraví nic dobrého. Nebezpečné jsou především pro malé děti a staré lidi.

Různé metody sanace

Podříznutí zdiva pomocí řetězové pily, foto: izolacehroz.czPodříznutí zdiva pomocí řetězové pily, foto: izolacehroz.cz

Než odborník přistoupí k sanaci, je nutné zjistit příčinu a závažnost poruchy. Podle toho zvolí vhodnou metodu sanace a izolace zdiva. Řešení můžeme dělit na přímé a nepřímé. Do první skupiny patří podřezání zdiva a vložení hydroizolace do vzniklého prostoru. Nahradí se tak nefunkční izolace, případně se vytvoří nová, pokud do této doby nebyla. Dříve se tato práce prováděla ručně, dnes už se používá speciální technika.

Podřezání zdiva diamantovým lanem, foto: izolacehroz.czPodřezání zdiva diamantovým lanem, foto: izolacehroz.cz

Sanaci lze také provádět chemicky napuštěním zdiva speciálními chemickými prostředky, ale i vzduchoizolačními systémy a našly bychom další způsoby.
Z nepřímých metod si uveďme používání odvlhčovačů, důkladné větrání místností (včetně zimního období, kdy je nutné rychlé a intenzivní větrání, aby se ochladil vzduch, nikoliv stěny), odvodnění okolí stavby různými úpravami atd.
Řešíte zrovna problémy s vlhkými zdivem? Najděte si odborníka. Firma František Hróz nabízí komplexní služby od průzkumu přes návrh až k realizaci sanačních prací. Ty provádí na různých typech budov.
Vyžeňte i vy vlhkost z vašeho domova.

Článek Bojujte s vlhkými zdmi byl publikován 30. března 2018 v 17.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...