Vybíráte nové interiérové dveře? Prozradíme vám, proč si pořídit laminátové

Vybíráte nové interiérové dveře? Prozradíme vám, proč si pořídit laminátové

Dveře jsou nedílnou součástí každého interiéru. Jde o velmi využívanou součást domácnosti, která by měla, pokud možno, vydržet několik let bez známek poškození. Na trhu najdete několik povrchových úprav, mezi kterými se objevuje folie, dýha nebo lak. My vám ale prozradíme, proč si zvolit interiérové dveře s laminátovou povrchovou úpravou.

Co je laminát a jaké jsou jeho vlastnosti

Výraz „laminát pochází z latinského slova „lamina“ – vrstva. Jde o kompozitní materiál složený z několika vrstev spojených pryskyřicí a slisovaných za vysokých teplot a tlaku. Pro interiérové laminátové dveře se osvědčilo použití CPL nebo HPL laminátu, který je odolnější proti poškození než folie a odolnější proti vlhkosti a slunečnímu záření než dýha.

CPL laminát (Continuous Pressure Laminate)

Jedná se o střednětlaký laminát, který je odolný vůči oděru a poškrábání. Interiérové dveře opatřené povrchem z CPL laminátu se hodí do středně zatěžovaných interiérů, ve kterých se dá očekávat běžný provoz. Povrch je barevně stálý, dobře omyvatelný, odolný vůči nečistotám i proti běžným desinfekčním prostředkům. CPL laminát je silný 0,2 – 0,6 mm.

HPL laminát (High Pressure Laminate)

Vysokotlaký laminát představuje jednu z nejodolnějších povrchových úprav interiérových dveří. Vysoce kvalitní povrch je odolný nejen proti poškrábání a odření, ale odolá i běžným čistícím a chemickým prostředkům používaným při úklidu. Díky vysoké odolnosti je vhodný do velmi vytížených interiérů s rušným provozem. Interiérové dveře z HPL laminátu jsou připraveny na nárazy dětských hraček, drápky domácích mazlíčků, větší vzdušnou vlhkost i přímé sluneční záření. Povrch se snadno čistí a udržuje. Navíc, pokud zvolíte dekor dřeva, získáte povrch téměř nerozeznatelný od pravého masivu. U HPL laminátu očekávejte tloušťku okolo 0,8 mm.

Laminátové dveře se hodí nejen do domácností. Své místo si najdou také v komerčních interiérech jako jsou kanceláře, úřady, banky, provozovny hotelů, obchody nebo restaurace. Oproti přírodní dýze jde o levnější variantu povrchové úpravy. Na výběr máte i široké rozpětí dekorů, které vhodně doplní jakýkoli interiér.

Tipy na oblíbené značky laminátových dveří

Při hledání spolehlivých dveří v odpovídající kvalitě je dobré zaměřit se na výrobce, kteří poskytují léty prověřené produkty. Podívejte se na naše tipy oblíbených značek interiérových dveří, v jejichž nabídce najdete laminátové dveře s rozmanitými dekory. Zakoupit je pak můžete například zde.

Interiérové dveře Erkado

Ať už chcete dveře otočné nebo posuvné, plné nebo prosklené, u značky Erkado najdete od každého něco. Kombinace kvality a přiměřené ceny dělá dveře Erkado dostupné pro každého zájemce. Nakonfigurovat si můžete vše, podle vašich potřeb – barevné provedení, prosklení, způsob otevírání, šířku, zámek i možnost větrání. Kromě odolného laminátu jsou dveře Erkado k dostání i s lakovaným povrchem.

Interiérové dveře Invado

Jedinečná technologie spočívající ve spojení povrchové úpravy mimo okraj půldrážky dělá z interiérových dveří Invado dobrého společníka do domácností s dětmi a zvířátky. Díky zaobleným hranám jsou dveře bezpečné a okraje jsou chráněny proti odlepení dekoru i odření. Vybrat si můžete z různých designů s povrchovou vrstvou z CPL laminátu nebo dýhy.

Interiérové dveře Vasco Doors

Bytelné dveře s dlouhou životností se neztratí v žádné domácnosti ani v kancelářích. Výplň interiérových dveří Vasco Doors tvoří masiv a MDF deska, povrch je pak z laminátu nebo folie. Hrany dveří jsou zaoblené. Vyzkoušejte varianty jednokřídlé i dvoukřídlé, otočné, posuvné do pouzdra i podél stěny.

Interiérové dveře i servis na jednom místě

Potřebujete si nejen vybrat dveře, ale chcete i pomoci s jejich instalací? Obraťte se na společnost Plancher, která nabízí širokou nabídku interiérových dveří, poskytuje poradenství při výběru a zajistí odbornou montáž dveří. Kromě toho zde najdete i moderní vinylové, PVC a dřevěné podlahy.

Doporučujeme: Podlahy a dveře Plancher aneb 6 tipů pro vaši vysněnou domácnost

Mohlo by vás zajímat: Plným dveřím odzvonilo. Proč jsou prosklené interiérové dveře tak populární?

Článek Vybíráte nové interiérové dveře? Prozradíme vám, proč si pořídit laminátové byl publikován 5. září 2019 v 00.45 v rubrice Byt. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...