Vybíráme bezpečnostní dveře

Vybíráme bezpečnostní dveře

Vchodové dveře jsou první, co vaše návštěva uvidí, proto se při jejich pořizování mnoho lidí zajímá především o to, aby co nejlépe vypadaly. Jsou ovšem také prvním, co uvidí případný zloděj, a podle jejich bezpečnostních prvků se možná rozhodne, že vaši domácnost raději nenavštíví. Pokud se to přece jen stane, pojišťovna pomůže škody uhradit – ale jen tehdy, máte-li vhodné bezpečnostní dveře.

Bezfalcové bezpečnostní dveře NEXT SD 104Bezfalcové bezpečnostní dveře NEXT SD 104

Jaká kategorie je nejvhodnější?

Zásadní informací, podle níž byste se měli při výběru bezpečnostních dveří orientovat, je jejich třída. Váš domov spolehlivě ochrání dveře do bytu 3. nebo 4. třídy, které mají také výborné termoregulační schopnosti a poskytují dostatečnou izolaci proti hluku. Již třetí třída bude stačit na uzavření výhodného pojištění majetku. Také dveře čtvrté bezpečnostní třídy jsou velmi populární a slibují ještě lepší úroveň zabezpečení. 5. a 6. třída je spíše než domácnostem určena armádním a vojenským objektům.

Další kritéria

Design dveří by měl samozřejmě ladit s celkovým stylem vašeho bytu, z hlediska bezpečnosti na něm však nezáleží. Ani materiál není pro zabezpečení bytu příliš podstatný. Pozor však dávejte na to, zda dveře disponují trny proti vytržení z pantů, výhodou je i více než jeden zámek. Při instalaci bezpečnostních dveří záleží i na tom, jestli realizujete novostavbu či větší rekonstrukci, nebo se jedná pouze o drobné úpravy stávajícího bydlení. Rozsáhlejší stavební práce umožňují zvolit nová bezpečnostní ocelová futra, což je v konečném efektu lepší.

Správný výběr firmy

Pořídíte-li si domů bezpečností dveře, cena může být o něco vyšší, proto je důležité nešlápnout při výběru dodavatele vedle. Pořád platí, že nejlepší reference je osobní doporučení. Pokud však nemáte mezi svými známými nikoho, kdo si v poslední době pořizoval bezpečnostní dveře, i internet dokáže poskytnout dostatek informací k tomu, abyste si vhodný model objednali od spolehlivého výrobce. Dalším krokem je zjistit si, jaké má firma certifikáty a oprávnění. Někteří spořivci si totiž pořídí certifikát pouze na jediný typ dveří a bez problémů vám ho k přiloží k jakémukoliv výrobku. Na to byste mohli v případě pojistné události doplatit. Nezapomeňte si vytipovanou firmu prověřit také v obchodním rejstříku. Nevíte-li, kde při hledání začít, můžeme vám jednomyslně doporučit bezpečnostní protipožární dveře NEXT. Společnost provozuje i zámečnickou pohotovost, která vám možná jednou přijde vhod.

Článek Vybíráme bezpečnostní dveře byl publikován 2. srpna 2017 v 11.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...