Kvalitní rošt a matrace jdou ruku v ruce

Kvalitní rošt a matrace jdou ruku v ruce

Nepodceňujte výběr kvalitního roštu do postele. Na kvalitu vašeho spánku může mít větší vliv, než jste si možná doposavad mysleli. Na kvalitě našeho spánku se podepisuje řada faktorů, jako jsou čerstvý vzduch, dostatečně zatemněná místnost, stres, jemuž jsme vystaveni během dne, ale třeba i to, kdy jsme si dali poslední večeři a co všechno jsme při ní spořádali. Na prvním místě ale bezesporu je kvalitní matrace a rošt. Na ten se v následujícím článku zaměříme.

Pozor na levné rošty!

Není samozřejmě lamelový rošt jako lamelový rošt . Na trhu existuje spousta nekvalitních roštů, které vám při spánku mohou i ublížit. Na ně upozorňuje až podezřele nízká cena. Těm se proto snažte vyhnout. Levné rošty do postele neposlouží vám ani vaší matraci.

Úloha roštu v posteli

V první řadě si uvědomte, jakou úlohu lamelový rošt ve vaší posteli vůbec hraje. Poměrně zásadní. Kvalitní lamelový rošt je doplněním matrace. Vylepšuje její funkci, zkvalitňuje její tvarovací schopnosti, ale také ji chrání a prodlužuje její životnost. Kvalitní matrace a rošt tedy skutečně doslova jdou ruku v ruce. Zkrátka se jako správná dvojka doplňují.

Zaměřte se na lamely a patky

Při výběru správného roštu do postele se zaměřte jednak na počet jeho lamel, jichž v roštu můžete mít 28, nebo 42, ale také na druh použité patky. Ta v roštu může být buď aktivní, nebo pasivní. Aktivní patka bývá pružnější a tím se podílí na tvarovacích schopnostech roštu, jež je ve výsledku tvárný v celé své šíři. Pasivní patkou lamelového roštu pak rozumíme výkyvnou do stran.

Lamelový rošt STANDARD 28 polohovací, zdroj: spime.czLamelový rošt STANDARD 28 polohovací, zdroj: spime.cz

Polohovací, nebo nepolohovací?

Podle funkce pak lamelové rošty do postele dělíme na nepolohovací, manuálně polohovací a motorově polohovací. Jak název napovídá rošt nepolohovací na rozdíl od roštu polohovacího není možné polohovat. Rošt polohovací tak nabízí větší pohodlí třeba při čtení knihy před spaním, nebo když vás partner bude chtít rozmazlit snídaní v posteli.

Polohovací vyhrává

Polohovací rošt nabízí nadzvednutí nejenom jeho horní, ale i dolní části, což uvítají například těhotné ženy, které si vyvýšením končetin ulevují od nateklých nohou. Celkově je ovšem tato poloha vhodná i při potížích s nízkým tlakem. Skvělou relaxací je ale pro všechny. Zkuste si na chvilku dát končetiny do vyvýšené polohy a uvidíte, jakou zaznamenáte změnu. Celkově se budete cítit lépe. Z tohoto důvodu za polohovatelné rošty jednoznačně hovoří zdravotní hledisko.

Motorový rošt vaším osobním sluhou

O stupínek výš pak je rošt motorový, jež je osázen motorem s dálkovým ovládáním. To pak doslova supluje roli vašeho sluhy, který vám nastavuje rošt dle vaší libosti. Nezbytností však tento rošt je pro nemocné a tělesně postižené, kteří tak sami mohou ovlivňovat jeho polohu, aniž by museli žádat o asistenci okolí.

Nakupujte na spime.cz

S bohatou nabídkou těch nejkvalitnějších roštů se setkáte například na e-shopu spime.cz společnosti Postelia s.r.o. Ta ovšem není jen pouhým prodejcem, ale především výrobcem těch nejkvalitnějších roštů a matrací, se kterými se na českém trhu můžete setkat. Jisti si tak můžete být tím, že na jejích roštech a matracích se vám bude odpočívat jedna báseň.

Článek Kvalitní rošt a matrace jdou ruku v ruce byl publikován 27. listopadu 2018 v 15.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...