Vybíráte novou podlahu a chtěli byste plovoučku? Vinylové plovoucí podlahy si vás získají

Vybíráte novou podlahu a chtěli byste plovoučku? Vinylové plovoucí podlahy si vás získají

Při rozhodování o výběru nové podlahové krytiny může hrát roli celá řada okolností – jejich cena, vzhled, odolnost, náročnost na údržbu nebo složitost jejich instalace. Hodně populární jsou v českých domácnostech už mnoho let plovoucí podlahy, jež mají spoustu neocenitelných předností a získaly si velkou oblibu jak pro umístění v bytech, tak i rodinných domech.

Jaké druhy plovoucích podlah rozlišujeme?

Plovoucí podlahy se dělají v různých podobách – setkat se tak můžeme např. s korkovými, laminátovými, dřevěnými, bambusovými nebo vinylovými. Každá z nich má svoje výhody, společný je pak u nich většinou způsob pokládky. Trendem posledních let jsou ale zejména vinylové plovoucí podlahy, jež se hodí do většiny interiérů a postupně se začaly prosazovat u čím dál více lidí, kteří oceňují jejich kvalitu a výhody oproti ostatním druhům podlahových krytin.

Hlavní výhody plovoucích vinylových podlah

U tohoto typu podlahy se dá hovořit prakticky jen o samých pozitivech – asi hlavním plusem je vysoká odolnost vůči poškození, s čímž souvisí i jejich dlouhá životnost. K dalším výhodám patří také skvělá zvuková i tepelná izolace, nízká hlučnost, rozměrová stálost nebo velmi snadná pokládka, kterou často zvládne i šikovnější kutil a ušetří tak za placenou instalaci. V neposlední řade je velkou předností vinylové plovoucí podlahy také její nenáročná údržba – většinou ji stačí pouze vysát nebo zamést, případně lehce setřít navlhčeným mopem.

Druhy vinylových plovoucích podlah

I v rámci vinylových plovouček rozlišujeme několik druhů – konkrétně se jedná o podlahy na HDF desce, s kompozitním jádrem nebo např. s celovinylovým jádrem – ty se hodí zejména do místností, kde je vyšší vlhkost, jako jsou třeba kuchyně nebo koupelny. Roli hraje také způsob instalace. Oblíbené jsou podlahy se zámkovým (click) spojem, jejichž pokládka je skutečně jednoduchá i pro méně zkušené uživatele.

Široké možnosti využití

Díky svým vlastnostem a výhodám mají vinylové podlahy velmi široké možnosti využití – hodí se jak do obyčejného panelákového bytu, tak i do rodinného domu, použít je lze i v celé řadě komerčních nebo lehčích průmyslových objektů. Pokud si vyberete takový typ, který má hodně vysokou odolnost, můžete ho použít i na místa, kde je zátěž opravdu velká.

Rigid – revoluční vinyl nové generace

Závěrem článku pro vás máme jeden tip na vinylovou podlahu, která je určená pro ty, jenž potřebují, aby jejich podlahová krytina snesla i vyšší zátěž. Plovoucí vinylové podlahy Rigid jsou totiž speciálně navrženy tak, aby je bylo možné umístit i do průmyslových objektů, komerčních prostorů, obchodů nebo restaurací, hodí se ale i do kanceláří, domů nebo bytů – použít je tak lze prakticky kdekoli.

Povrch podlahy je tvořený 0,55 mm silnou PUR vrstvou, pod níž je vrstva dekoru a spodní část podlahy pak tvoří kompozitní jádro se zámkovým systémem. Velkým plusem podlah Rigid je, že jsou nejen vysoce odolné (i proti teplu a vlhku) a snesou i vysokou zátěž, ale dají se také velmi snadno udržovat a jsou ekologické.

Článek Vybíráte novou podlahu a chtěli byste plovoučku? Vinylové plovoucí podlahy si vás získají byl publikován 4. listopadu 2018 v 11.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...