Dřevěná podlaha je přírodní a krásná

Tagy:  podlahy, plovoucí podlahy

Dřevěná podlaha je přírodní a krásná

Stavíte nový dům nebo rekonstruujete byt? Když rekonstrukce, tak to chce pěkně od základů neboli od podlahy. Jaká by měla být? Jednou z krytin, která nikdy nevyjde z módy, je klasická dřevěná podlaha. Není dřevo váš oblíbený materiál? Nevadí, je tu i spousta dalších možností.

Dřevo jako stálice mezi podlahovými materiály

Dřevěná podlaha je oblíbená už spoustu let. Pro svůj přírodní vzhled, vysokou kvalitu a dlouhou životnost. Ocenit musíme i její tepelnou a akustickou izolaci. Obávat se můžete vyšší ceny, ale musíte si uvědomit, že dřevěné podlahy jsou kvalitnější a také vydrží mnohem déle než například laminátové. Dřevo je přírodní materiál, který se s dobou mění. Třeba působením slunečního záření dochází ke změnám barvy. Ale i díky tomu má dřevo svůj půvab.

Bojíte se náročné údržby a čištění? Není to nutné. Trávit hodiny na kolenou a podlahu voskovat a drátkovat kartáčem určitě nemusíte. Stačí klasické zametání, vysávání nebo vytírání vlhkým mopem.

Chcete raději laminát nebo korek?

Pokud nepatříte mezi milovníky dřeva nebo vám připadá dřevěná podlaha příliš drahá, máte ještě další možnosti. Jednou z nich jsou laminátové podlahy. Na tyto podlahy se místo povrchové úpravy ze dřeva používá dekorační papír. Laminát šetří přírodní zdroje, vypadá krásně a navíc je levnější než dřevěná podlaha. Dejte si ale pozor na kvalitu. Pokud se této rady nebudete držet, laminátová krytina vám dlouho nevydrží. Volte tedy raději kvalitu od MEISTER, s. r. o.

zdroj: meister-podlahy.czzdroj: meister-podlahy.cz

Jednou z dalších možností jsou korkové podlahy. Jsou velmi vhodné pro osoby s potížemi s páteří nebo kyčlemi díky jejich pružnosti. Dalším plusem jsou velmi dobré izolační a protihlukové schopnosti. A nezapomeňme ani na to, že korkové podlahy jsou nabízeny v různých barvách a vzorech.

Už jste se rozhodli, která podlaha bude pro vás ta nejlepší? Pokud ještě tápete, podívejte se na: http://www.meister-podlahy.cz/partner-brno/

Úvodní obrázek: Boa-Franc/flickr.com

Článek Dřevěná podlaha je přírodní a krásná byl publikován 2. prosince 2015 v 22.30 v rubrice Dům. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...